Leekens over Benteke: "Hij kan nog een stap vooruit zetten"

Lander Marin
| 3 reacties
Leekens over Benteke: "Hij kan nog een stap vooruit zetten"
Foto: © photonews

Christian 'The Beast' Benteke is terug. Met acht goals in de laatste zes wedstrijden is hij levensbelangrijk voor Aston Villa. In 2009 leende Standard de toen 19-jarige Benteke uit aan KV Kortrijk. Met Georges Leekens als coach, werd hij een vaste waarde. Mack the Knife over zijn voormalige poulain.

“Christian was een jongen die het in het begin moeilijk had. Een heel bedeesd en schuchter iemand. Door rijpheid en ervaring behaalde hij zijn huidige niveau”, aldus Leekens.

Verlegen jongen

De oud-bondscoach benadrukt nogmaals het vreedzame karakter van de spits. “Bij Kortrijk was hij nog heel jong en moest hij aanpassingen doen en vertrouwen krijgen. Door zijn terughoudende karakter moest je echt tegen hem zeggen: ‘Je bent een beest van een speler, de verdedigers moeten schrik hebben van jou’.”

Over de kwaliteiten van de Villa-speler: “Hij heeft zich geleidelijk aan gemanifesteerd tot targetman. Ik heb hem aangezet tot doelgericht werken. Nu speelt hij goed naar de bal toe. Hij is ook sneller dan de meesten denken. Ook met de rug naar de goal spelen is geen probleem meer, doordat hij zijn lichaam nu meer gebruikt.”

Geen appreciatie

Leekens benadrukt dat Benteke het niet altijd even gemakkelijk heeft gehad. “Hij heeft geen geschenken gekregen in zijn leven, integendeel. Hij werd uitgeleend en heeft moeilijke periodes gekend doordat hij niet overal werd geapprecieerd.”

“Ik ben van Kortrijk rechtstreeks naar de nationale ploeg gegaan, en nam hem erbij. Iedereen stelde zich toen vragen. Maar uiteindelijk maken dit soort jongens hun eigen carrière. In het begin had hij gewoon wat aansturing nodig. In een groep als de Rode Duivels leer je veel bij en groeit je niveau mee”, klinkt het.

Grotere club

Toch is Villa volgens de bondscoach van Tunesië niet het eindstation. “Je kan niet naast zijn evolutie kijken. Gezien zijn leeftijd (24, nvdr.) kan hij nog een stap vooruit zetten”, besluit hij.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties