Moeskroen wint (voorlopig) het pleit: BAS mag (nog) niet oordelen

Moeskroen wint (voorlopig) het pleit: BAS mag (nog) niet oordelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen-Péruwelz heeft een eerste slag in de licentie-oorlog gewonnen. Voor de rechtbank van Doornik verkreeg de eersteklasser dat het BAS voorlopig geen verdere stappen mag ondernemen in de beroepsprocedure van Cercle Brugge en Lierse tegen de licentie van RMP.

Zowel Cercle als Lierse ijveren er immers voor om Moeskroen zijn licentie toch niet toe te kennen omdat ze die ten onrechte toegewezen kregen. Ook de Pro League verzette zich daartegen omdat de Henegouwers financieel niet stabiel te noemen zijn, oordelen ze.

Het BAS zou normaal op 23 april de klachten in behandeling genomen hebben, maar de Doornikse rechtbank hield dat nu tegen. "Wij hebben inderdaad in kort geding kunnen bekomen dat het BAS het dossier van Cercle en Lierse - dat ons aangaat - niet verder mag behandelen, op straffe van een dwangsom", aldus RMP-voorzitter Edward Van Daele aan Belga.

Moeskroen heeft immers zelf een klacht binnengebracht en eist 1 miljoen euro van Cercle en Lierse. "Dat verbod blijft van kracht tot de rechtbank in Doornik onze vierledige klacht tegen Lierse, Cercle, de Voetbalbond en het BAS ten gronde behandelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties