Mbokani: "Dnipro heeft alles, maar ik hoop dat Club Brugge zich kwalificeert"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 53 reacties
Mbokani: "Dnipro heeft alles, maar ik hoop dat Club Brugge zich kwalificeert"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe gaat het tegenwoordig nog met Dieumerci Mbokani? Het antwoord is 'niet al te best'. De aanvaller verkaste in 2013 naar Dinamo Kiev, maar zit momenteel op een zijspoor bij de Oekraïense topclub.

Mbokani stond dit seizoen in alle competities samen nog maar zeven keer aan de aftrap bij Dinamo Kiev. Tot overmaat van ramp staat hij nu ook nog eens aan de kant met een blessure. Tijd dan maar om de kansen van Club Brugge in de Europa League te analyseren.

De Congolees schrijft blauw-zwart niet af, maar spreekt ook met respect over Dnipro. “Club Brugge moet spelen zoals het altijd speelt. Dat betekent dus lekker aanvallend. Club heeft het team niet om terug te leunen en te mikken op de tegenaanval”, zo klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Ik tip Club als kampioen"

“Dnipro heeft uitstekende aanvallers en die zouden in die Brugse muur altijd een gaatje vinden. Het is een ploeg die alles heeft. Maar ik hoop dat Club Brugge zich kwalificeert. Vooral uit respect voor Michel Preud’homme. Hij heeft altijd en overal mijn steun. Hij is me indertijd komen halen bij Anderlecht en lanceerde mijn carrière bij Standard.”

Mbokani gaat zelfs nog een stapje verder. “Ik tip Club ook als kampioen. Ik ben een Anderlecht-man, maar ik heb nooit iets tegen Club Brugge gehad. Weet je waar ik op hoop? Kiev-Club Brugge in de finale van de Europa League. Hopelijk laat de trainer me dan weer meedoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties