Eindelijk duidelijkheid: Moses Simon gaat naar WK -20

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Eindelijk duidelijkheid: Moses Simon gaat naar WK -20
Foto: © Photonews

Er is eindelijk duidelijkheid omtrent Moses Simon. KAA Gent laat zijn goudklompje dan toch deelnemen aan het WK -20 met Nigeria. Simon trekt na afloop van de play-offs naar de nationale ploeg. Dat vertelde coach Hein Vanhaezebrouck op zijn wekelijkse persbabbel.

Sander De Graeve in Gent

Moses Simon gaf onlangs zelf aan dat hij maar wat graag naar het WK -20 wilde gaan met Nigeria. Wel, eindelijk is er duidelijkheid rond zijn situatie. En het goudklompje van de Buffalo’s krijgt, deels, zijn zin.

“Ik heb het met hem besproken, en van mij mag hij gaan. Hij zal vertrekken na afloop van de play-offs”, aldus Hein Vanhaezebrouck donderdag op zijn wekelijkse persbabbel. “Maar… Hij moet te allen tijde beschikbaar zijn voor AA Gent”, voegde de coach er meteen aan toe.

"Hij zal wel minder rust hebben"

Vanhaezebrouck doelt dan op de week van 25 mei tot 31 mei. De week waarin de barragewedstrijden om een Europees ticket op het programma staan. Als Gent dan nog aan de bak moet, dan moet Simon zijn vertrek even uitstellen.

Speler en club kwamen elkaar dus tegemoet. “Ik snap wel dat dit belangrijk is voor hem. Maar ik heb hem wel al gewaarschuwd dat hij met het oog op volgend seizoen minder rust zal hebben dan zijn medespelers”, besluit Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties