Vier keer paars-witte cadeautjes: dit moeten ze zondag vermijden

Anderlecht heeft dit seizoen nog niet veel geraapt uit zijn partijen tegen Club Brugge. Twee puntjes in drie competitiematchen en een bekerfinale verloren. Drie keer stonden de Brusselaars op voorsprong, drie keer werd het letterlijk weggegeven. Waar moet Anderlecht zondag op letten? Een overzicht

31/08 Club Brugge-Anderlecht 2-2

Anderlecht begon de topper met een verschroeiend tempo en stond na een kwartier al 0-2 voor. Maar de rode draad door het verhaal is de mentale weerbaarheid van Club. In de tweede helft trokken Jörgensen en Engels de stand weer gelijk.

De goal van de verdediger was trouwens de eerste op een stilstaande fase tegen Anderlecht, maar zeker niet de laatste. Engels kopte toen een corner binnen. Het begin van nog een langere rode draad.

30/11 Anderlecht-Club Brugge 2-2

Herinnert u zich nog de eerste goal in het Astridpark. Vrije trap Vazquez en die gaat - zonder dat iemand hem aanraakt - tot ieders verbazing binnen. Silvio Proto stond aan de grond genageld. Praet en Deschacht lieten het Constant Vanden Stock-stadion echter weer opleven.

Maar het venijn zat hem alweer in de staart. En hoe kan het ook anders: op vrije trap. Vazquez schilderde het leer weer onverstoorbaar in doel. Proto werd deze keer gehinderd door de reeds vertrokken Castillo, maar die kreeg wel een duw van Mitrovic.

22/03 Club Brugge-Anderlecht 2-1 (bekerfinale)

Club kwam in de eerste helft op voorsprong via Tom De Sutter, even vergeten aan de tweede paal na... een vrije trap. In de slotfase leek Mitrovic voor verlengingen te gaan zorgen, maar een knappe trap van Refaelov bezorgde Club zijn eerste prijs. Anderlecht was zijn organisatie bij die fase en na de gelijkmaker helemaal vergeten.

19/04 Club Brugge-Anderlecht 2-1

Anderlecht was de beste ploeg in Jan Breydel, maar gaf het weer uit handen. Door een resem kansen te missen, maar ook door weer twee stilstaande fases zo knullig aan te pakken dat het bijna hemeltergend was voor Besnik Hasi.

Zoals gewoonlijk scoorde Mitrovic wel, maar in de tweede helft ging de ingevallen Oulare even op wandel en dwong een corner af. Die mocht hij dan weer moederziel alleen inkoppen. Nog niets vergeleken met de 2-1 toen Vormer bij een slimme en snel genomen vrije trap op het penaltypunt zijn krant stond te lezen en simpel kon afwerken.