Garantie op dramatische resultaten? Vraag het aan Waasland-Beveren, KV Kortrijk of KV Oostende
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Garantie op dramatische resultaten? Vraag het aan Waasland-Beveren, KV Kortrijk of KV Oostende
Foto: © photonews

Wat hebben KV Kortrijk, KRC Genk, KV Oostende, Royal Mouscron Péruwelz en Waasland-Beveren gemeen? De vijf voorgenoemde teams beslisten te vroeg om bekend te maken dat hun coach volgend seizoen niet langer aan het roer staat. En het resultaat is simpel: weg goede resultaten.

Door Cédric De Volder

Enkel KRC Genk is in dit geval misschien dé uitzondering die de regel heeft bevestigd. Het is al enkele weken duidelijk dat Alex McLeish de club zou verlaten, maar de Schot toonde zich een uitstekende people manager die lof over de spelers strooide.

De Limburgers grepen dan wel naast de finale van play-off 2 - oké, goed kan je het resultaat dus ook niet noemen - maar dat lag vooral aan een uitstekend KV Mechelen. Het zou ons dan ook niet verbazen als de Maneblussers met een Europees ticket aan de haal gaan.

En dan is er natuurlijk het debacle tussen KV Kortrijk en KV Oostende. The Kustboys slaagden er helemaal niet in om Fred Vanderbiest een welverdiend afscheid te geven, terwijl de Kerels (z)onder Yves Vanderhaeghe als een kaartenhuisje ineen zijn gestuikt. 

KV Kortrijk 'na' Vanderhaeghe (0/6)

Hetzelfde verhaal tenslotte bij Royal Mouscron Péruwelz en Waasland-Beveren. Les Hurlus waren dan wel al een poosje op de sukkel, maar bij de Leeuwen is het echt wel huilen met de pet op. "Het is een mirakel dat we ons hebben gered", zeggen de woorden van Guido Brepoels genoeg.

Waasland-Beveren 'na' Brepoels (1/18)

Royal Mouscron Péruwelz 'na' Da Cruz (2/12)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties