PSG hekelt Financial Fair Play: "De regels zijn oneerlijk!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
PSG hekelt Financial Fair Play: "De regels zijn oneerlijk!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds de Franse topclub PSG enkele jaren geleden overgenomen werd door Qatar Sports Investments werden al verschillende topspelers naar Parijs gelokt met ettelijke miljoenen. Toch wil PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi nog meer geld uitgeven om zo de Champions League te kunnen winnen.

Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Edison Cavani en nog vele anderen maakten al de overstap naar de Franse hoofdstad. Terwijl de Parijse club oppermachtig is in het eigen land blijven de Europese successen uit. En dat wringt bij de Qatarese voorzitter Al-Khelaifi.

De grote droom van Al-Khelaifi is om de Champions League te winnen. Dit seizoen strandde de club van Laurent Blanc in de kwartfinale, nadat Barcelona te sterk bleek. De PSG-voorzitter klaagt nu over de regels van de Financial Fair Play (FFP) die opgelegd zijn door de UEFA.

Deze regels moeten ervoor zorgen dat de afstand tussen de Europese grootmachten en de rest niet te groot wordt, maar zo ziet Al-Khelaifi het niet. Hij noemt de regels oneerlijk en ziet ze als de oorzaak waarom PSG de aansluiting met de Europese top niet vindt.

PSG werd eerder al stevig op de vingers getikt voor het overtreden van de FFP-regels. Zo mocht het dit seizoen maar 21 spelers inschrijven voor de Champions League (in plaats van 25) en kreeg het een boete van 60 miljoen euro, waarvan 40 miljoen voorwaardelijk.

Mogelijke versoepeling

De Franse club probeerde de regels al te omzeilen via een constructie met de Qatar Investment Authority, een bedrijf dat eveneens wordt geleid door Al-Khelaifi. Zij wouden nog eens 200 miljoen per jaar in de club te pompen, maar de UEFA oordeelde dat dit bedrag niet marktconform was.

Toch bestaat de kans dat de FFP-regels versoepeld zullen worden. Dat liet UEFA-voorzitter Michel Platini uitschijnen tegenover de Franse media. Dat zou alvast goed nieuws zijn voor onder meer Al-Khelaifi, die zo de spelers kan halen die PSG naar de absolute top moeten brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties