Franse bondscoach onder de indruk: "België kan het EK winnen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Franse bondscoach onder de indruk: "België kan het EK winnen"
Foto: © photonews

Komende zondag oefenen de Rode Duivels in Parijs tegen Frankrijk, organisator van het EK 2016. En de bondscoach van dat land, Didier Deschamps, is heel erg onder de indruk van onze nationale ploeg.

Volgens Deschamps zijn België en Frankrijk wel met elkaar te vergelijken. “Wij zijn niet slechter dan België, maar we zijn ook niet beter. Onze twee teams zijn vergelijkbaar en maakten dezelfde evolutie door. We beschikken beide over een jonge generatie met veel talent.”

“België heeft goede spelers en vooral als ik naar de bank kijk, ben ik onder de indruk. Ook de invallers spelen allemaal bij hun clubs, meestal bij toppers of subtoppers in Europa. Dat is zelfs bij ons niet het geval”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Jullie zijn er klaar voor"

Deschamps gaat zelfs nog een stapje verder en ziet de Rode Duivels als een favoriet voor eindwinst op het EK van volgend jaar. “Natuurlijk. Marc Wilmots zal wel zeggen dat het niet waar is. Maar jullie zijn er wel klaar voor.”

“Voor het EK 2016 en nog meer voor het WK 2018. Zó jong is jullie team ook niet meer. Ik zou er niets tegen hebben als de finale volgend jaar Frankrijk-België is”, besluit de Franse bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties