Ex-Rode Duivel over Malanda: "Tegenwoordig is er pas polemiek als ze zich doodrijden"

Martijn Goethals
| 5 reacties
Ex-Rode Duivel over Malanda: "Tegenwoordig is er pas polemiek als ze zich doodrijden"
Foto: © SC

Emile Mpenza lijkt eindelijk innerlijk en uiterlijk tot rust gekomen. De 57-voudige ex-international was tijdens zijn loopbaan nochtans vaak een woelwater. Aan HLN deelde hij zijn ervaringen met de tol van de roem aan de buitenwereld.

De jongste van de broers Mpenza had het o.a. over de dood van Junior Malanda. "Ik vind het vooral erg dat hij zelf niet aan het stuur zat. Als ik op die manier zou moeten sterven, zou ik liever zelf gereden hebben. Dan ben je er tenminste zelf verantwoordelijk voor."

Ook het leven van Mpenza hing meermaals aan een zijden draadje. Zijn passie voor snelle wagens leidde tot meerdere ongevallen. "Bij het eerste ongeval was ik in slaap gevallen, bij het tweede reed ik te snel. Ik heb geluk gehad, ja. En eens je dat geluk tegenkomt, moet je dat vasthouden."

Het probleem ligt volgens de ex-spits van Schalke 04 en Standard ook deels bij de media. "Toen ik met een dure auto reed, was dat genoeg om een polemiek te starten. Nu komt die polemiek er pas als voetballers zich doodrijden."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties