KV Kortrijk bespreekt verschillende transferdossiers: Santini, Poulain, N'Sakala,…

KV Kortrijk bespreekt verschillende transferdossiers: Santini, Poulain, N'Sakala,…
Foto: © photonews

KV Kortrijk haalde al vijf versterkingen voor het volgende seizoen, maar de transferhonger van de West-Vlamingen is nog niet gestild. Zo is de club nog op zoek naar twee spelers. En ook op uitgaand vlak mogen we nog het een en ander verwachten in het Guldensporenstadion.

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Patrick Turcq, CEO van de club. “We zijn op dit moment nog op zoek naar een linksachter en een polyvalente middenvelder", steekt Turcq van wal. "Wat betreft die middenvelder, die hebben we al op het oog. En dat is een buitenlandse piste die we bewandelen.”

"N'Sakala? Geen spek voor onze bek"

“Wat betreft de positie van linksachter, dat is iets moeilijker. Maar we blijven rustig en nemen onze tijd om op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat. Of N’Sakala een interessante optie is? Volgens mij is dat geen spek voor onze bek.”

“Dat is een interessante speler, maar het is niet omdat hij weg mag bij Anderlecht dat ze hem daar ook gratis zullen laten vertrekken, hé. Bovendien zal die jongen ook niet van plan zijn om in te leveren, neem ik aan.”

Wat met Santini?

Ook op uitgaand vlak is er nog een en ander op til bij de Kerels. Hoe zit het eigenlijk met het dossier Santini? “Hij wil graag weg en er is interesse. Ik had reeds contact met de mensen van Genk en via een tussenpersoon met de mensen van Standard.”

“Het is een pluspunt dat er veel interesse is. Liever enkele clubs dan maar één club, hé. Maar let op, we willen daar geen misbruik van maken. Het enige wat mij interesseert is een redelijke transferprijs.”

KV Kortrijk is bereid om akkoord te gaan met minder dan de afkoopclausule van 2,5 miljoen euro die in het contract van Santini staat. “Als alle betrokken partijen water bij de wijn doen, dan willen wij dat ook doen”, zo zegt Turcq.

Wat met Poulain?

En tot slot nog Benoit Poulain. AA Gent en KV Oostende maken jacht op hem. Vertrekt ook hij straks? “Ik schrik daar wat van, want tot op heden is er nog geen bod op hem binnengelopen.”

“Wij hebben de intentie om hem bij ons te houden. Hij lijkt me wat met een transfer in zijn hoofd te zitten, maar hij kan evengoed een contractverlenging bij ons tekenen", besluit Turcq.

Nieuwe staf compleet

De nieuwe staf is inmiddels compleet. Karim Belhocine stopt met voetballen en wordt T2 bij KVK, terwijl Cédric Berthelin de nieuwe keepertrainer is. Eric Dehaeseleer tot slot, is de nieuwe fysical coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties