Oranje met het mes op de keel

De Wit Bram
| 5 reacties
Oranje met het mes op de keel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland speelt vanavond een levensbelangrijke match in Letland met het oog op de kwalificatie voor het EK volgend jaar. Dat hebben de spelers van bondscoach Guus Hiddink aan zichzelf te danken. Met slechts zeven punten uit hun vijf kwalificatiewedstrijden oogt de balans zeer mager.

Oranje staat momenteel op een derde plaats achter IJsland en Tsjechië. Ook Turkije, toch niet van de minste, staat slechts twee punten achter onze noorderburen. Men kan dus stellen dat het stilaan heet begint te worden onder de voeten van Hiddink.

“Elke speler beseft dat zeer goed”, zo liet Hiddink optekenen in Het Laatste Nieuws. “Winnen we – daar ga ik wel vanuit – dan hebben we de eerste en tweede plek in de groep binnen handbereik.” Zoals gewoonlijk aan vertrouwen geen gebrek en de coach gaf meteen zijn basisopstelling al mee.

Met drie spitsen (Narsingh, Huntelaar en Depay) en daarachter nog eens Van Persie en Sneijder op het middenveld komt Nederland wel héél aanvallend aan de aftrap. In de heenwedstrijd wonnen de Nederlanders met 6-0 van de Letten, in Riga willen ze opnieuw de drie punten mee naar huis nemen.

Maar wat als Oranje niet weet te winnen? Hiddink, die bij een deel van de pers sowieso al onder vuur ligt, wil niet op het thema ingaan. Toch stelde de 68-jarige oefenmeester eerder deze campagne zijn functie al ter discussie. “Maar toen was ik een beetje ironisch”, aldus Hiddink. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties