Pollet is niet de enige: Vanden Borre, Legear en Leye gingen hem voor!

Martijn Goethals
| 3 reacties
Pollet is niet de enige: Vanden Borre, Legear en Leye gingen hem voor!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend was de cirkel voor David Pollet volledig rond. Na omzwervingen in het Astridpark en de Ghelamco Arena trekt de spits terug naar Charleroi. Ook deze vijf spelers keerden geslagen terug naar het oude nest.

Jonathan Legear

Zelf had Legear zijn carrière wellicht anders zien verlopen toen hij met grote verwachtingen van Anderlecht naar het Russiche Grozny trok.

Helaas, de flankaanvaller verdikte, viel volledig door de mand en ook avonturen bij KV Mechelen, Olympiakos en Blackpool brachten geen soelaas. Hij mocht zich enkele maanden geleden dan ook gelukkig prijzen dat Standard, zijn jeugdliefde, hem toch een contract aanbood.

Mbaye Leye

Eén keer terugkeren naar je oude liefde is al opvallend, maar Mbaye Leye doet beter. Na een eerste succesvolle passage in Waregem trok Leye naar AA Gent en Standard waar hij nooit volledig kon doorbreken.

Leye keerde dan maar terug naar Zulte Waregem om een jaar later alweer naar Lokeren te verkassen. Daknam beviel de Senegalees jammer genoeg ook niet helemaal waardoor hij vanaf dit seizoen dus nog maar eens in het Regenboogstadion te zien zal zijn.

Jordan Remacle

Voetbalminnend België leerde Remacle kennen als de creatieve, kwieke flankaanvaller van OH Leuven. Dat leverde hem in 2012 een toptransfer op naar AA Gent.

Daar werd hij o.a. afgeremd door blessures en net als Leye probeerde ook Remacle het daarna bij Lokeren. Daar staken die dekselse blessures weer de kop op waardoor de vinnige Waal vanaf komend seizoen op Den Dreef zijn voetbalplezier probeert terug te vinden.

Hernán Losada

Ook Losada krijgt duidelijk niet genoeg van de club waar hij in België doorbrak. Zijn eerste passage bij Beerschot tussen 2006 en 2008 leverde hem een droomtransfer op naar Anderlecht.

Daar werd hij echter nooit een basisspeler en trok een eerste keer terug haar Het Kiel in 2011. Toen Beerschot later de boeken sloot trok de Argentijn naar Lierse. Daar werd zijn contract eerder dit jaar ontbonden en wie klopte er weer aan voor Losada? Juist, Beerschot!

Anthony Vanden Borre

Ook Anthony Vanden Borre kan niet ontbreken in ons overzichtje. Het woelwater leek na zijn doorbraak bij Anderlecht klaar voor een grote carrière.

Hij trok met grote verwachtingen langs Fiorentina, Genua en Portsmouth om daarna pas in Genk zichzelf echt terug te vinden. Daar werd hij zelfs kampioen maar een verlengd verblijf in Genk bleek onmogelijk. Na maanden zonder club bood Anderlecht uiteindelijk de fel verdikte Vanden Borre een uitweg.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties