Maes en De Condé in de wolken: "De Camargo is leider op én naast het veld"

Robby Morren
Robby Morren
| 25 reacties
Maes en De Condé in de wolken: "De Camargo is leider op én naast het veld"
Foto: © Photonews

Racing Genk stelde met Igor De Camargo zijn eerste nieuwe aanwinst voor. Technisch directeur Dimitri De Condé en coach Peter Maes leggen uit waarom ze de aanvaller er zo graag bij wilden.

Robby Morren in Genk

Het is duidelijk dat men een nieuwe wind door de kleedkamer wil laten waaien en daar kan De Camargo een prominente rol in spelen met zijn positieve instelling en zijn ervaring.

“We willen terug stabiliteit in de club en die hebben we met Igor. Hij is iemand die in de kleedkamer dominant aanwezig is op een positieve manier en hij zal ook als taak hebben om de jongeren te helpen begeleiden", licht De Condé toe.

Veel kwaliteiten en ervaring

Maar dat is uiteraard niet de enige reden waarom De Camargo werd ingelijfd. Hij heeft veel kwaliteiten als speler. “Individueel is Igor een type speler dat je moeilijk vindt. Hij is een targetman die elke club goed kan gebruiken, hij heeft scorend vermogen en heel goede voeten", aldus de technisch directeur.

“Igor is een heel goede aanwinst met de kwaliteiten waar wij naar op zoek waren", vervolledigt Peter Maes. "Hij kan de bal goed vasthouden. Hij brengt een stuk ervaring mee. Hij kan een ploeg leiden in de kleedkamer en op het veld. Hij heeft scorend vermogen en kan mensen in de box brengen.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties