Voor Jonas Ivens is het duidelijk: "Antwerp is de favoriet"

Geoffrey Rockele
| 22 reacties
Voor Jonas Ivens is het duidelijk: "Antwerp is de favoriet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jonas Ivens heeft in zijn carrière al heel wat watertjes doorzwommen. Nu kiest de 30-jarige centrale verdediger voor een avontuur bij Cercle Brugge. De Vereniging degradeerde vorig seizoen dan wel uit de hoogste afdeling, maar toch ziet Ivens groen-zwart niet als de absolute titelkandidaat.

“Ik denk wel dat Cercle zeker bovenin moet meedraaien”, zegt Ivens aan Voetbalkrant.com. “Maar ik denk dat de uitgesproken favoriet Antwerp is. Zij pretenderen dat ze kampioen kunnen worden en opnieuw naar eerste klasse kunnen gaan.”

De ervaren verdediger kan zich wel schikken in die rol van underdog. “Dat vind ik allemaal wel prima. Laat ons maar werken in de schaduw van Antwerp en dan zullen we wel zien wat er aan de eindmeet gebeurt.”

Libero

Ivens heeft ook een tijdje bij Niki Volos in Griekenland gespeeld. Ondanks dat die club wegens financiële problemen in januari uit de competitie werd genomen, kijkt hij met een goed gevoel terug op die ervaring.

“Op zich heb ik daar wel een leuke tijd gehad. Ik heb tegen ploegen als Olympiakos, Panathinaikos en PAOK gespeeld, maar het is inderdaad wel een andere cultuur. Vrij realistisch voetbal, heel verdedigend. Soms moest ik zelfs als libero tien meter achter mijn verdediging spelen.”

“Maar zo’n ervaring verrijkt een mens altijd. Dat zijn zaken die je meeneemt voor de rest van je carrière. Ik hoop dan ook dat ik met mijn ervaring iets aan deze groep kan bijbrengen en dat ik de jongeren wat kan begeleiden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties