Nieuwkomer integreert vlot aan Gaverbeek: "Voel me goed en zal er staan"

Nieuwkomer integreert vlot aan Gaverbeek: "Voel me goed en zal er staan"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Een van de ontdekkingen bij Zulte Waregem in de voorbereiding is misschien wel Marvin Baudry. De centrale verdediger valt niet op met grootste acties, maar doet zijn verdedigend werk wel uitstekend. En hij kan op verschillende posities spelen, een extra troef richting basisplaats tegen Lokeren.

Door Aernout Van Lindt

Baudry kan namelijk zowel centraal uit de voeten als op de rechtsachter, een positie die hij ook bij de nationale ploeg bezet. "Ik speel waar de coach me nodig heeft", is de verdediger welwillend.

"Ik zal er staan, op gelijk welke plaats", geeft hij toe. Door de blessure van D'Ulivo zou het kunnen dat hij nog als rechtsback wordt uitgespeeld, al verwachten we hem eerder centraal naast Sami.

Genoeg kwaliteiten in de groep

Beginnen tegen een ploeg als Lokeren, wat doet dat met een man als Baudry? "Om eerlijk te zijn ken ik Lokeren niet echt. Vanuit België ken ik vooral de grote clubs. Maar we hebben genoeg kwalititeiten om vooral naar onszelf te kijken."

Het is de eerste grote stap van Baudry buiten Frankrijk: "Dit is een ideale ploeg voor mij. het niveau ligt hier een pak hoger dan bij Amiens, maar dit is ook een stabiele en familiale club."

Nederlands leren? Waarom niet!

De Congolees heeft zich al goed geïntegreerd in de buurt: "Ik heb al een appartement in Waregem, samen met mijn vriendin. Of ik ook snel Nederlands wil leren? Ach, waarom niet."

"Al is het natuurlijk geen prioriteit: er zijn hier veel spelers die Frans praten, dat helpt goed bij de integratie. Ik voel me hier alvast goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties