Prognose Anderlecht: enkel de titel is goed genoeg

Prognose Anderlecht: enkel de titel is goed genoeg
Foto: © photonews

Morgen trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in. Op plaats 2 zetten we Anderlecht.

Ambitie

Tja, hier hoeft zeker niet veel over gezegd worden? Na het missen van de landstitel en bijbehorend CL-voetbal vorig seizoen gaat paars-wit zoals elk seizoen stevig voor de titel.

Paars-wit heeft immers de nadelen ondervonden van het missen van het kampioenenbal. Met de miljoenen op zak had Herman Van Holsbeeck waarschijnlijk al sneller transfers kunnen afhandelen. Eén ambitie dus: de titel winnen.

Transfers

IN: Ivan Obradovic (KV Mechelen) - Guillaume Gillet (Bastia, terug) - Imoh Ezekiel (Al Arabi/Standard)

OUT: Nicaise Kudimbana (Antwerp), Glenn Leemans (Waasland-Beveren), Yanni De Vriendt (Zulte Waregem), Gohi Bi Cyriac (KV Oostende), Rolando (FC Porto), Marko Marin (Chelsea), Luka Milivojevic (Olympiakos), Mehdi Tarfi (Antwerp), Aleksandar Mitrovic (Newcastle), Chancel Mbemba (Newcastle)

Sterktes en zwaktes

Op het middenveld lijkt Anderlecht heel wat kwaliteit te bezitten met vier Belgen die allemaal in aanmerking komen voor de Rode Duivels. Vooraan is er met Ezekiel een straffe jongen bijgekomen die de weg naar doel wel weet te vinden.

Enkel is het nog wachten op iemand die naast hem kan spelen. Daarnaast is achteraan de spoeling bijzonder dun, vooral voor de rechter centrale positie dan. Ook daar moet Hasi nog aan sleutelen.

Prognose: 2de

Tja, het zal elk jaar wel gaan tussen Anderlecht en Club Brugge. De balans kantelde lichtjes in het voordeel van de Bruggelingen, maar stel de vraag na 31 augustus en misschien helt ze dan wel over naar de andere kant. Zeker is dat er bij Anderlecht nog het één en ander zal bewegen.

Op welke plaats eindigt Anderlecht?

52%
22%
17%
2%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties