Finse voetbalbond plaatst vacature voor bondscoach op website, maar het kan ook anders…

Geoffrey Rockele
| 4 reacties
Finse voetbalbond plaatst vacature voor bondscoach op website, maar het kan ook anders…
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Finse voetbalbond plaatste vandaag op zijn website een vacature… voor bondscoach. Tot 3 augustus kunnen geïnteresseerden hun CV en salariseisen doorsturen. Zelfs de jobomschrijving wordt netjes gedefinieerd.

“Je bent verantwoordelijk voor de coaching en het bouwen aan de toekomst van ons nationaal vlaggenschip”, valt er te lezen. “Tegelijkertijd gebruik je jouw kennis in functie van de andere nationale teams, het opleiden van coaches en de ontwikkeling van spelers.”

De ‘nieuwe coach’ kan ook meteen aan de slag. “We bieden een contract voor twee of vier jaar aan. U kan meteen aan de slag in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016”, klinkt het.

Opvallend is de vacature zeker. Maar in het voetbal zijn er nog gevallen van bijzondere sollicitaties bekend. Wij geven u een kort overzichtje.

Linked In

In december 2014 was Demy De Zeeuw op zoek naar een nieuwe club. Via de netwerksite Linked In probeerde hij een nieuwe werkgever te vinden. Hij plaatste toen het tekstje: “Professional Football Player at Looking for a new club.”

Uiteindelijk ging hij in februari 2015 aan de slag bij NAC Breda, maar die overeenkomst liep ten einde op 1 juli 2015. Op zijn Linked In-profiel valt er opnieuw te lezen... “Football Player looking for new club”.

Football Manager

Misschien zitten er onder de Voetbalkrant.com-lezers ook wel fans van het spel Football Manager. In 2012 werd de toen 21-jarige Vugar Huseynzade coach van FC Baku uit Azerbeidzjan. Hij deed zijn voetbalkennis op door die videogame.

Aan een Zweedse krant vertelde hij na zijn aanstelling dat hij nooit echt de positie van coach bekleed had, maar dat hij wel tien jaar ervaring had in het spel Football Manager. “Ik heb altijd al in het voetbal actief willen zijn en speel al Football Manager sinds 2002”, verklaarde hij.

Youtube

Nog anderen plaatsen gewoon een filmpje van hun skills op Youtube in de hoop om op die manier een club te vinden.  Zo ook deze Tobi Junior. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties