Persoons bijna terug: "Maandag voluit trainen, over minder dan drie weken écht klaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Persoons bijna terug: "Maandag voluit trainen, over minder dan drie weken écht klaar"
Foto: © photonews

We spoelen even terug naar de tweede dag van de voorbereiding bij Sporting Lokeren. De nieuwe coach, Bob Peeters, denkt na over hoe hij zijn ploeg gaat laten draaien. Peeters weet meteen "Koen Persoons, die is belangrijk." Maar dan valt de middenvelder uit met een vervelende enkelblessure.

Door Timothy Collard

We spoelen opnieuw verder naar het heden. En Persoons is bijna weer de oude. “Ik kan ondertussen al drie vierde van de training meedoen. Enkel de wedstrijdjes laat ik nu nog aan mij voorbijgaan, want die korte bewegingen en dergelijke, daar is het nog net iets te vroeg voor."

"Tegen komende maandag hoop ik voluit te kunnen trainen. Ik train nu al zo goed als pijnvrij", zegt de middenvelder in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Af en toe krijg ik nog eens een steekje, dat is het gevolg van die kijkoperatie die ik onderging. Voor het overige: de operatie aan mijn enkel is geslaagd en van de pijn die ik daar had ben ik helemaal verlost.”

"Nu kan het snel gaan. Het zal geen drie weken meer duren vooraleer ik wedstrijdfit ben"

En wanneer mogen we de middenvelder opnieuw op het wedstrijdblad verwachten? “Nu kan het snel gaan. Ik denk dat het geen drie weken meer zal duren vooraleer ik wedstrijdfit ben. Conditioneel ben ik in orde, want ik heb niet stilgezeten tijdens mijn revalidatie.”

“Over iets minder dan twee weken zal ik wellicht opdraven bij de beloften, die dan tegen KV Mechelen spelen. De bedoeling is om daar 45 minuten, of misschien zelfs iets langer, tussen de lijnen te staan. Dat zal voor mij een grote test zijn. Valt dat mee, dan ben ik klaar voor de dienst.”

"Uiteindelijk mag ik niet klagen. Ik was 'maar' vijf, zes weken out, geen maanden"

Nu het ergste achter de rug is, blikt Persoons nog een keer terug op enkele moeilijke weken. “Geblesseerd uitvallen op de tweede dag van de voorbereiding, dat is écht niet plezant. Maar uiteindelijk mag ik niet klagen. Ik was 'maar' vijf, zes weken out, geen maanden.”

Bovendien kreeg Persoons veel steun van Bob Peeters, die de middenvelder tot dusver nog niet kon gebruiken. “Hij is met mij komen praten en vroeg me geregeld naar een stand van zaken. Hoewel ik geblesseerd was, betrok hij mij toch echt bij de groep. Dat deed mij deugd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties