Piepjong Lierse wil snel terug naar eerste: "Maar niet uitroepen dat we kampioen gaan worden"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Piepjong Lierse wil snel terug naar eerste: "Maar niet uitroepen dat we kampioen gaan worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na drie weken onderweg in de Jupiler Pro League trekt ook de Proximus League komend weekend op gang. De hele week blikt Voetbalkrant.com vooruit met de belangrijkste scherprechters. Vandaag Lierse.

Door Timothy Collard

De Pallieters tuimelden tijdens het afgelopen seizoen uit de eerste afdeling en gaan nu dus op zoek naar eerherstel. Met een piepjonge groep en weinig investeringen hoopt Lierse stiekem een gooi te doen naar de titel.

Één van die jonge parels op het Lisp is Manuel Benson. De amper 18-jarige Belg met Angolese roots stak vorig jaar al eventjes de neus aan het venster en hoopt zich nu écht door te zetten.

"Er is lang getwijfeld aan of ik wel bij Lierse zou blijven"

“Als collectief hadden we een goede voorbereiding. Maar voor mij persoonlijk ging het ietsje minder”, opent Benson in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik ben een paar keer naast de ploeg gevallen en kende enkele mindere invalbeurten.”

“Hoe dat kwam? Er is lang getwijfeld aan of ik wel bij Lierse zou blijven en daarom kreeg ik in eerste instantie niet zo veel kansen. Nu is er nog geen zekerheid over mijn toekomst. Maar ik doe gewoon hard mijn best.”

"De coach hamert echt op discipline, dat is belangrijk voor een jonge groep"

Over Younes Zerdouk, de nieuwe coach, is Benson alvast enthousiast. “Bij de beloften speelde ik niet onder hem, maar ik ken hem nog van op de academie. Het is iemand die hamert op discipline, iets wat deze jonge groep misschien wel nodig heeft.”

Als degradant wordt er natuurlijk meteen naar Lierse gekeken als het over de titel gaat. “We moeten nu zeker en vast nog niet uitroepen dat we kampioen willen worden. We kennen tweede klasse nog niet zo goed. Pas na Nieuwjaar zullen we weten waar we staan”, blijft Benson nuchter.

"Niet uitroepen dat we kampioen willen worden"

“Ik heb een goed gevoel bij deze kern. Ik ga niet zeggen dat we verplicht zijn om het goed te doen, maar we willen wel beter doen dan hetgeen wat de buitenwereld van ons verwacht. Maar nogmaals: zeggen dat we kampioen moeten worden, daarvoor is het nog veel te vroeg.”

Tot slot zou dit wel eens het jaar van de doorbraak kunnen betekenen voor Benson. “Ik hoop dat ik dit jaar een basisspeler kan worden, dat is mijn doel. En volgend jaar dan opnieuw in eerste klasse spelen. Het liefst van al met Lierse natuurlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties