Köteles pakt uit met wereldsaves: "Je moet wat geluk hebben, want zo'n goal is echt 7 meter breed"

Köteles pakt uit met wereldsaves: "Je moet wat geluk hebben, want zo'n goal is echt 7 meter breed"
Foto: © photonews

Zulte Waregem - Racing Genk: 0-0. Was getekend: Laszlo Köteles. Zonder de doelman van Racing Genk was het altijd over en sluiten geweest. En de doelman zelf? Die bleef erg rustig na zijn match.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Ja, het was een erg bezige avond voor mij. Ach, zo gaat dat soms in het voetbal dat een keeper er moet zijn voor zijn ploeg. Ik zal hen ook nog wel eens nodig hebben", grinnikte de goalie.

Köteles pakte wel uit met een aantal erg knappe reddingen. Zo was er een geweldige parade op een inzet van Lepoint van dichtbij: "Ik wilde op de goede plaats staan om het hem moeilijk te maken, maar je moet wat geluk hebben: de goal is en blijft 7 meter breed en 2,5 meter hoog."

Ik zal mijn medemaats ook nog wel eens nodig hebben

"Je moet je breed maken in zo’n situatie en zo goed mogelijk met een reflex uit te pakken. Niet te snel naar de andere kant duiken en hopen dat je hem kan redden. Het ging deze keer allemaal goed."

De doelman van Genk voelt zich in zijn sas, ook bij de nieuwe coach Peter Maes: "Hij heeft temperament te over, dat doet ons wel deugd om niet in slaap te vallen."

"Het is natuurlijk helemaal anders werken onder Maes. Hij heeft een andere tactiek en we moeten echt heel hard werken elke training. Maar het gaat ons opbrengen: het komt goed, het komt goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties