Invloed Benteke meteen duidelijk, ook op het spel van Mignolet!

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Invloed Benteke meteen duidelijk, ook op het spel van Mignolet!
Foto: © SC

Christian Benteke maakte zondag zijn debuut voor Liverpool. Met een prijskaartje van 46 miljoen euro ligt er uiteraard de nodige druk op de schouders van de Rode Duivel. Hoewel hij niet scoorde, heeft hij zijn officieel debuut niet gemist.

Na de wedstrijd was er heel wat lof voor zijn prestatie. Brendan Rodgers sprak over een uitstekende wedstrijd. "Hij houdt bij momenten op zijn eentje een ganse viermansverdediging bezig", zo klonk het. 

Dat Benteke zijn invloed heeft op het spel van Liverpool blijkt ook uit een statistiek van Simon Mignolet. Toen Stoke City en Liverpool vorig seizoen tegenover elkaar stonden, gaf de doelman slechts tien lange passen. Vandaag waren dat er 24 en Benteke was de belangrijkste ontvanger.

"Nu hebben ze een alternatief"

Een verademing wat Graeme Souness betreft. Dat vertelde hij aan Sky Sports. Tot nog toe stond Liverpool onder Rodgers vooral bekend als een ploeg die met korte passen de tegenstander probeerde te ontwrichten. "Nu hebben ze een alternatief en dat moeten ze gebruiken."

"Iedereen is de dag van vandaag geobsedeerd om te spelen zoals Barcelona, maar niet iedereen heeft een Xavi of Iniesta. Zo (zoals Liverpool speelde tegen Stoke, nvdr) moet je het doen als je Benteke hebt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties