Dit zijn de grootste talenten op de Europese velden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Dit zijn de grootste talenten op de Europese velden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de meeste Europese competities rolt de bal ondertussen opnieuw. Er is de hevige strijd om de titel, maar wij vroegen ons af welke talenten tijdens het komende seizoen wel eens zouden kunnen ontbolsteren. Een overzicht.

Door Timothy Collard

We opteerden voor jonkies die nog steeds heel wat te bewijzen hebben op het hoogste niveau. Jongens als een Memphis Depay, Paul Pogba, Harry Kane en noem maar op kwamen dus niet in aanmerking voor dit lijstje.

Joe Gomez (18, Liverpool)

Liverpool plukte de piepjonge centrale verdediger weg bij Charlton Athletic, waar hij reeds 18 keer basisspeler was. Trekt nu dus naar het hoogste niveau, waar hij op termijn hoopt door te breken bij The Reds.

Jesus Vallejo (18, Real Madrid/Real Zaragoza)

Deze centrale verdediger staat niet in deze lijst omdat hij eigendom is van Real Madrid. Neen, Vallejo bewees in de Spaanse tweede klasse reeds dat je op hem kan rekenen. Hij schopte het tot kapitein bij Zaragoza, dat hem verkocht aan Real, maar nog een jaartje mag huren.

Charly Musonda Junior (18, Chelsea)

Natuurlijk staat ook onze eigenste Charly Musonda Junior in dit lijstje. Bij de beloften van Chelsea is de kleine middenvelder dé absolute uitblinker, maar op een kans op het hoogste niveau is het voorlopig nog wachten. Misschien moet José Mourinho toch eens overwegen om Musonda te verhuren.

Patrick Roberts (18, Manchester City)

Het zal niet makkelijk zijn om snel door te breken bij Manchester City, dat Roberts deze zomer weghaalde bij Fulham. De winger staat te boek als een groot talent en mag dat nu ook op het hoogste niveau gaan bewijzen.

Hachim Mastour (17, AC Milan)

We kunnen er natuurlijk niet omheen in dit lijstje. Mastour is een absolute wonderboy en heeft het in zich om in de toekomst uit te groeien tot één van de beste spelers ter wereld. Op technisch vlak vind je ze niet beter, maar natuurlijk heeft deze jongen ook nog werk voor de boeg.

Martin Odegaard (16, Real Madrid)

Kan hij dit seizoen ontploffen? Het is nog even afwachten of Real Madrid hem nu gaat uitlenen of niet, maar het Noorse wonderkind hoopt alvast op speelminuten. Een jongen met heel veel mogelijkheden, maar of hij het ook écht zal maken? Dat zal van het koppeke afhangen.

Nathan (19, Chelsea/Vitesse)

De Braziliaan Nathan werd niet zo lang geleden door Chelsea weggeplukt bij Atlético Paranaense. Om hem ervaring te laten opdoen stalden The Blues de speler bij satellietclub Vitesse. En dat is de voorbije jaren al meermaals een goede keuze gebleken voor enkele jongeren.

Adryan (20, Nantes)

Met zijn twintig lentes is deze aanvallende middenvelder de oudste in dit lijstje. Bij Flamengo al de hemel ingeprezen, maar in Europa vlot het voorlopig nog niet al te best. Bij Cagliari en Leeds United liep het niet voor Adryan, die nu furore hoopt te maken bij Nantes.

Neal Maupay (18, Nice)

De kleine, maar o zo behendige aanvaller staat onder contract bij Nice, waar hij tijdens de voorbije seizoenen al enkele keren mocht opdraven. Met een beetje geluk kan dit voor Maupay hét jaar van de doorbraak worden.

Kingsley Coman (19, Juventus)

We sluiten af met nog een Franse aanvaller. Coman heeft alles om het te maken, maar krijgt bij Juventus wel met stevige concurrentie af te rekenen. Vorig seizoen verscheen hij vijf keer aan de aftrap in de Serie A, dit jaar zou de Fransman toch aan meer basisplaatsen moeten geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties