Reactie Dierckx matchwinnaar op Olympia: "Misschien dacht ik al aan Old Trafford"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Dierckx matchwinnaar op Olympia: "Misschien dacht ik al aan Old Trafford"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Jan Breydelstadion was vanavond nog aan het bekomen van een koude douche toen Tuur Dierckx voor het winnende doelpunt zorgde. De Bruggeling-in-vorm solliciteerde op die manier naar een basisplaats op Old Trafford. "Misschien dacht ik daar wel een beetje aan", knipoogt hij.

Cédric De Volder in Brugge

Onze openingsvraag aan Tuur Dierckx na de wedstrijd: staan we hier bij de matchwinnaar? "Dat is veel gezegd. (lacht) Ik ben natuurlijk blij dat mijn doelpunt ons aan de overwinning heeft geholpen, maar vooral de drie punten zijn van belang."

"Ik zag het gaatje in de Kortrijkzaanse defensie", legt Dierckx de seconden voor zijn doelpunt nog eens haarfijn uit. "Ruud had de bal en ik wist dat het leer in mijn voeten zou belanden. Darren Keet kwam uit doel en vanaf dan was het eigenlijk niet moeilijk."

De vorm van Dierckx blijft op die manier duren. "Ik voel me ook enorm goed. De vooruitgang is duidelijk sinds vorig seizoen. Ik ben een pak rustiger aan de bal."

Tuur, Tuur, Tuur,... door het stadion: een onbeschrijflijk gevoel!

"Al strooi ik soms nog te kwistig met mijn krachten", besluit Dierckx. "Of ben ik nog te veel op het randje aan het spelen. Zoals in de eerste helft, hé. Ik was al eventjes aan het flirten met die gele kaart." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties