Maakte Dick Advocaat de slechtste keuze uit zijn carrière? Dramatische start met 7 tegentreffers

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Maakte Dick Advocaat de slechtste keuze uit zijn carrière? Dramatische start met 7 tegentreffers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het had wel wat weg van een slechte komedie: Dick Advocaat die enkele maanden geleden na het behoud met Sunderland aankondigde dat hij vertrok bij de club. Uiteindelijk keerde de Nederlandse oefenmeester terug, maar of dat zo'n geweldige keuze was? We durven het te betwijfelen, Dick...

The Black Cats begonnen immers dramatisch aan het nieuwe seizoen. Vorige week verloor Sunderland met 4-2 op het veld van Leicester City, dat vorig jaar nog tegen de degradatie knokte. Halverwege de eerste helft stond het toen al 3-0, een remonte in de tweede helft kwam te laat.

Een thuismatch tegen Norwich City, een promovendus, op speeldag 2 bracht geen beterschap met zich mee. Alweer keek de ploeg van Advocaat op een gegeven moment tegen een achterstand van drie doelpunten aan.

Nieuwkomers brengen voorlopig weinig bij

Pas in de absolute slotminuten kon Watmore nog milderen, maar na twee speeldagen oogt het bilan nu niet bepaald positief voor Sunderland. Zeven doelpunten incasseren tijdens duels tegen rechtstreekse concurrenten, dat is allesbehalve goed voor het moraal.

De nieuwe jongens, waaronder Kaboul, Coates, M’Vila en Lens, konden zich nog niet echt bewijzen. Maar, zoals enkele andere ploegen, heeft ook Sunderland nog tijd nodig.

Komende wedstrijden meteen cruciaal

De komende wedstrijden worden evenwel al van levensbelang voor Advocaat: thuis tegen Swansea, uit naar Aston Villa, thuis tegen Tottenham en uit naar promovendus Bournemouth.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties