Analyse We lieten huisanalist Losada los op Gent-STVV: "De flanken van Gent zijn cruciaal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
We lieten huisanalist Losada los op Gent-STVV: "De flanken van Gent zijn cruciaal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kampioen AA Gent nam het gisterenmiddag op tegen STVV dat voor de ontmanteling van Anderlecht door Oostende nog mee aan de leiding stond. Een uitstekende gelegenheid om huisanalist Hernán Losada zijn visie te laten geven op het spel van AA Gent.

Opgetekend door Sander De Graeve

Bij Gent ging de opbouw vooral over links. “Alles begon steeds vanaf links bij Gent. Simon plakte tegen de lijn terwijl Dejaegere op rechts vooral het centrum ging opzoeken. Daardoor kwam de rechterflank van STVV steeds tegen Asare én Simon te staan", aldus Losada.

Ook bij de centrale middenvelders was de rolverdeling duidelijk. “Neto dekte de ruimte af wanneer Foket in de aanval trok en Kums deed hetzelfde op links bij Asare. Edmilson had die luxe niet. Hij moest steeds zelf de sprints trekken in de achtervolging op Foket. Zo kom je als flankaanvaller kracht tekort wanneer je uiteindelijk de bal hebt.”

STVV kwam fysiek te kort

De Gentse fysieke paraatheid is intussen gekend. Dat ondervond ook STVV. "Bij de bezoekers was het fysiek net iets te weinig. Behalve de trap van Dompé en de kans van Rodriguez kwamen ze er na de rust niet meer uit."

"Qua kracht en uithouding was er een groot verschil. Sint-Truiden is ook te weinig voor 1-1 gegaan, ze bleven vooral in de organisatie. Dat zag je in de omschakeling. Die was te traag bij de Kanaries. Bij Gent duiken ze in de omschakeling meteen met twee, drie de ruimte in."

Wingers Gent veel efficiënter ondanks gebrek aan kansen

Verder viel ook de kwaliteit van de vleugelspelers van Gent op. "De wingers van Gent kunnen één tegen één het verschil maken. Aan de overkant verkocht Dompé vooral show en was hij te weinig efficiënt. Ik vond Simon een heel goeie match spelen."

Dompé verkocht vooral show

"Toch creëerde Gent te weinig kansen met het balbezit. Ook zij bouwden zekerheid in en wilden vooral niet op de 1-1 lopen. De bal bleef in de ploeg, maar er kwam weinig gevaar. Al bij al was het een verdiende zege voor de thuisploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties