Van Gaal na gouden ingreep: "Het is geen toeval dat Fellaini scoorde"

Van Gaal na gouden ingreep: "Het is geen toeval dat Fellaini scoorde"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis van Gaal kon opgelucht ademhalen na de 3-1-zege tegen Club Brugge in de vierde voorronde van de Champions League. En dat Marouane Fellaini zich tot matchwinnaar kroonde, was voor de Nederlander lang geen verrassing.

Timothy Collard in Manchester

“Of ik opgelucht ben? Uiteraard. 3-1 is beter dan 2-1, hé”, merkte van Gaal meteen fijntjes op aan het begin van de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Ik zei op voorhand al dat ik er een goed oog in had, en nu zijn we er enkel meer gerust op.”

"Die 0-1? Die kwam er met een gelukje, hé"

Nochtans kwam de Engelse recordkampioen wel op achterstand. “Ja, maar die 0-1 kwam met een gelukje tot stand en voor het overige kan ik mij eigenlijk geen kansen van Club Brugge meer herinneren.”

“Maar hoe dan ook werd dit een moeilijke match voor ons door dat vroege tegendoelpunt. We speelden na die goal tegen een zeer sterk georganiseerde ploeg, maar toch creëerden we veel kansen.”

"We zullen Club Brugge volgende week niet onderschatten"

Uiteindelijk was het Marouane Fellaini die United en dus ook zijn coach bevrijdde.“En dat is zeker en vast geen toeval. We trainen daar op. In wedstrijden zoals deze willen we de druk opvoeren door spelers als Fellaini en Chicharito tussen de lijnen te brengen. En het is gelukt.”

De buit lijkt zo goed als binnen voor United, maar van Gaal wil niet te vroeg juichen. “Ik ga ervan uit dat we Club Brugge volgende week niet zullen onderschatten. Mijn spelers weten nu dat dit een lastige tegenstander is”, zette de Nederlandse coach zijn mannen toch nog even op scherp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties