Derbygevoel bij Köteles: "Natuurlijk voel ik me Limburger"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Derbygevoel bij Köteles: "Natuurlijk voel ik me Limburger"
Foto: © Photonews

Heel voetbalminnend Limburg telt de uren af. Vanavond ontmoeten STVV en KRC Genk elkaar eindelijk opnieuw. Zelfs voor de Hongaar Laszlo Köteles wordt het een bijzondere wedstrijd.

Door Robby Morren

"Als we winnen, kunnen we misschien leider worden voor 1 dag maar daar zijn we niet mee bezig. Dit is een heel belangrijke match die we absoluut willen winnen en dan zullen we wel zien waar we staan", vertelt de doelman ons.

Die wedstrijd is echt heel speciaal

"Ik weet zeker hoe die wedstrijd hier leeft. Ik heb deze match al verschillende keren gespeeld en ik kan je verzekeren dat het heel speciaal is. Dit is de belangrijkste match voor de supporters."

En ook Köteles zelf zal straks die extra spanning voelen. Het Limburg-gevoel heeft ook hem te pakken. "Ik speel nu al 6 jaar voor Genk. Dat is 1/5 van mijn leven en bijna de langste periode dat ik op één plaats heb gewoond. Natuurlijk voel ik me Limburger!"

Supporters

"Op de sociale media van de club voel je hoe hard dit leeft. Alles gaat over die wedstrijd en de rivaliteit tussen de clubs. In Hongarije heb ik ook zo'n derby gespeeld, ik speel dit soort matchen heel graag."

Het mag duidelijk zijn dat straks enkel het resultaat telt. "Het maakt niet uit wie de beste ploeg is of hoe we spelen. Het enige dat telt, is winnen. De supporters zijn al met deze match bezig sinds ze weten dat STVV kampioen werd in tweede klasse."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties