Leye ziet kansen tegen Club Brugge: "We hebben geen vijftien passes nodig om te scoren, drie is voldoende"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Leye ziet kansen tegen Club Brugge: "We hebben geen vijftien passes nodig om te scoren, drie is voldoende"
Foto: © photonews

Club Brugge komt morgen op bezoek aan de Gaverbeek. Zulte Waregem had gehoopt om het seizoen beter te starten dan met vier punten uit evenveel wedstrijden, maar Mbaye Leye ziet kansen tegen blauw-zwart. "Timmy Simons is er niet bij, hé."

En daar is Mbaye Leye heel blij om. "Timmy Simons was een belangrijke pion in Manchester. Hij sprong niet alleen bij in de defensie, maar ving ook de infiltraties van Adnan Januzaj op. Na zijn wissel is Club Brugge dan ook weggezakt."

"Al zal Club Brugge wellicht anders spelen tegen ons", gaat de aanvaller verder in Het Laatste Nieuws. "Zulte Waregem is Manchester United niet, hé."

Leye kijkt ook uit naar het weerzien met Hans Vanaken. "Ik speelde vorig jaar met hem samen bij Sporting Lokeren. Hans heeft alle kwaliteiten om te slagen, maar hij heeft tijd nodig. Samen met Victor Vazquez in de ploeg? Moeilijk."

Vanaken samen met Vazquez in een ploeg? Moeilijk

"We moeten leren om niet elke wedstrijd zelf het spel te maken", geeft Leye Essevee nog een beetje raad mee. "We hebben geen vijftien passes nodig om te scoren. Drie stuks is voldoende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties