Mitrovic won van Bayern en hield de nul tegen Messi: "In de CL kan Gent thuis van iedereen winnen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Mitrovic won van Bayern en hield de nul tegen Messi: "In de CL kan Gent thuis van iedereen winnen"
Foto: © photonews

Verdedigers die tijdens hun carrière de nul hielden tegen Lionel Messi? Die zijn dun bezaaid. Sinds kort heeft KAA Gent er wel eentje in de rangen lopen. Met Stefan Mitrovic tekende er een ambitieuze, maar tegelijkertijd ook nuchtere en bescheiden Serviër bij de landskampioen.

Timothy Collard in Gent

Mitrovic is amper 25, maar heeft de laatste seizoenen wel al verschillende watertjes doorzwommen. Zo speelde hij in de Primera Division tegen Real Madrid en Atlético Madrid en stond hij in de Bundesliga oog in oog met de sterren van Bayern München.

Het spreekt dus voor zich dat de Serviër de nodige ervaring met zich meebrengt. “Ik ben blij dat ik tegen zulke grote ploegen heb mogen spelen. Ik breng  die bagage met me mee en hoop Gent te helpen met mijn kwaliteiten.”

"Er kunnen straks ook zulke ploegen uit de trommel komen bij de loting van de Champions League"

“Met Real Valladolid won ik met 1-0 van Barcelona en speelde ik 1-1 gelijk tegen Real Madrid. En met Freiburg won ik vorig seizoen met 2-1 van Bayern München."

Een verdediger die de scalp van zowel Barcelona als Bayern München veroverde kan Gent wel gebruiken als het straks in de Champions League aan de bak moet. “Het klopt dat er straks gelijkaardige ploegen uit de trommel kunnen komen bij de loting.”

"We mogen van niemand bang zijn"

“Maar we moeten in onszelf geloven. In eigen huis moeten we in staat zijn om iedereen te kunnen kloppen”, klinkt het ambitieus bij de ex-speler van KV Kortrijk. “We mogen van niemand bang zijn.”

Een speler die de nul hield tegen Messi is – en dat begrijpen we graag – niet snel onder de indruk. “Dat er weinigen kunnen zeggen dat ze de nul hielden tegen Messi. Ja, dat is waar”, lacht de Serviër nog tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties