Gentse aanwinst spreekt voor het eerst: "Ik wil hier langer dan één seizoen blijven"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Gentse aanwinst spreekt voor het eerst: "Ik wil hier langer dan één seizoen blijven"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck heeft sinds deze week opnieuw wat meer mogelijkheden voor handen op defensief vlak. KAA Gent haalde met Stefan Mitrovic een oude bekende terug naar de Jupiler Pro League. De Serviër kende de voorbije jaren heel wat clubs, maar kwam naar Gent om te blijven.

Timothy Collard in Gent

Stefan, met Freiburg tuimelde je uit de Bundesliga. Een spijtige zaak en dé reden voor je vertrek daar?

“Ik beschouw mijn jaar bij Freiburg als een goede ervaring. Ik speelde toch in de Bundesliga, hé. Dat was mooi. Maar tijdens de voorbije weken wilde ik toch met de coach rond de tafel gaan zitten om het over mijn toekomst te hebben.

“Ik wil graag doorbreken bij de nationale ploeg van Servië, maar als je in tweede klasse speelt is dat niet vanzelfsprekend.”

"Ik ken de competitie én de coach. Daarom koos ik voor Gent"

Je had verschillende aanbiedingen. Waarom koos je uiteindelijk voor Gent?

“Het klopt dat ik ook aanbiedingen uit Spanje had, maar ik koos toch voor Gent. Ik speelde eerder al in België, ken de competitie én de coach. Het spreekt voor zich dat de aanwezigheid van Hein Vanhaezebrouck een belangrijke rol speelde in mijn beslissing om naar hier te komen.”

Was het bij Kortrijk leuk werken met Vanhaezebrouck?

“Bij Kortrijk had ik een prima verstandhouding met Vanhaezebrouck. Hij vond me bij een kleine club in Servië en het was hij die uiteindelijk besliste om mij naar België te halen. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor.”

"Ik wil hier langer dan één jaar blijven. Ik ben op zoek naar stabiliteit"

We kunnen er niet omheen. Tijdens de voorbije drie seizoenen speelde je voor drie verschillende clubs en nu leent Freiburg je uit aan Gent, met aankoopoptie weliswaar. Denk je deze keer op lange termijn?

“Ja, toch wel. Het liefst van al wil ik hier ook na dit seizoen nog spelen. Het is niet zomaar een uitleenbeurt. Ik hoop op een langdurig contract. Niet alleen in mijn carrière, maar ook op privévlak ben ik toe aan stabiliteit.”

Als je even terugblikt, heb je dan spijt van je transfer naar Benfica?

“Weet je… In dit wereldje moet je soms wat geluk hebben, hé. Het plan van Benfica toen was om Ezequiel Garay te verkopen, maar uiteindelijk bleef hij gewoon. Ook Luisao liep er nog rond, dus dan weet je dat het niet makkelijk wordt om een basisplaats te veroveren.”

Bij je vorige clubs had je steevast een aanpassingsperiode nodig. Zal dat nu ook het geval zijn?

“We zullen zien. (lacht) Het is in dit geval wel anders. Nu ken ik de competitie en weet ik welke tactiek de coach hanteert. Ik moet wel toegeven dat het de voorbije jaren niet makkelijk was voor mij.”

“Ik moest me keer op keer aanpassen en had door de degradaties met Real Valladolid (Benfica verhuurde hem aan de Spaanse club, nvdr.) en Freiburg het geluk niet bepaald aan mijn zijde. Ik heb ondertussen wel geleerd om me snel aan te passen.”

"Ik ben conditioneel in orde. Ik kan in het weekend klaar zijn om te spelen"

En ben je wedstrijdfit?

“Mijn conditie is best in orde. Aan het einde van vorig seizoen had ik interlandverplichtingen met Servië, waarna ik twee weken vakantie kreeg. Daarna begon ik aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Freiburg.”

“Ik speelde zelfs oefenwedstrijden. Alleen kreeg ik tijdens mijn laatste dagen in Duitsland een trap, en daar ondervind ik nog wat last van. Maar laat ons zeggen dat ik in het weekend klaar kan zijn om te spelen.”

We kijken er alvast naar uit om je opnieuw aan het werk te zien.

“Ik kijk er ook naar uit. Ik wil graag iets moois neerzetten met Gent. Hopelijk kunnen we het vorige seizoen herhalen.”

Is Stefan Mitrovic een meerwaarde voor KAA Gent?

92%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties