Club vs Man U: "Geef de Brugge-fans gewoon een lekkere pot voetbal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Club vs Man U: "Geef de Brugge-fans gewoon een lekkere pot voetbal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie gelooft er nog in de kansen van Club Brugge tegen Manchester United? Eén enkele 'die hard' zal er nog wel geld op inzetten, maar de meesten bekijken de wedstrijd als een galamatch. Sterrenkijken in Jan Breydel...

Door Johan Walckiers

Jan Ceulemans, die vorige week de wedstrijd op tv analyseerde, haalt de schouders op als we hem vragen of er nog een waterkansje is. "Ik geloof er niet in en ik denk niet dat er nog veel zullen zijn. Maar bon, Club heeft zijn doel bereikt Europees: het gaat door in de Europa League en hun stadion is ondanks een 3-1 ginder uitverkocht."

Club haalde al eerder een achterstand op, maar dat was niet tegen United 

"Zelfs als Jan Breydel 10.000 plaatsen meer had gehad, was het stadion uitverkocht geweest. En dat is toch financieel een leuke bijkomstigheid. Je moet realistisch zijn. Club heeft al eerder een achterstand opgehaald in eigen huis, maar dat was niet tegen Manchester United hé."

"Straks moeten ze gaan aanvallen en op het beste hopen. Maar er gaat ruimte in hun rug komen in dat geval. Weet je, als ze nu niet al die gekwetsten hadden en de competitiestart was perfect geweest, had ik hen misschien nog een kansje gegeven. Maar het vertrouwen is er niet en ze scoren zo moeilijk", aldus Ceulemans. 

Ze creëren weinig en missen ook nog

Het scoreprobleem is zowel Europees als in de eigen competitie opvallend. "Ze creëren al niet zoveel en dan missen ze nog de beste kansen. Dat is het grote verschil met KV Oostende op dit moment. Die mannen hebben niet zoveel kansen, maar ze stampen ze er wel allemaal in."

Ceulemans heeft dan ook een goeie raad. "Dat Club gewoon zijn eigen ding doet. Misschien kunnen ze nog wat vertrouwen tanken met een goeie prestatie tegen United. De supporters gewoon een lekkere pot aanbieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties