Analyse Daarom moet Claudemir Timmy Simons vervangen tegen Manchester United
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 13 reacties

Ruud Vormer en Jean-Charles Castelletto zullen Timmy Simons niet vervangen

Daarom moet Claudemir Timmy Simons vervangen tegen Manchester United
Foto: © Photonews

Timmy Simons kreeg de voorbije seizoenen regelmatig de kritiek dat hij te oud, te traag en te voorspelbaar was geworden om het middenveld van Club Brugge te leiden. Maar aan de Gaverbeek was het duidelijk: blauw-zwart mist de krijger. En woensdag komt Manchester United op bezoek...

Door Cédric De Volder

Het was duidelijk: het middenveld van Club Brugge verdronk dan wel niet zonder Timmy Simons, maar vooral in de omschakeling waren er problemen voor blauw-zwart. 

Wij kunnen nu al vertellen dat de kans heel groot is dat Claudemir - de Braziliaan kreeg rust op het veld van Zulte Waregem - zal spelen tegen Manchester United.

"Ik vond dat hij het op Old Trafford niet slecht deed", aldus Michel Preud'homme. "Al kunnen Ruud Vormer en Jean-Charles Castelletto (afgelopen zaterdag de vervanger van Simons, nvdr.) er ook spelen." Maar dat zal niet gebeuren.

Ruud Vormer: Club heeft de Nederlander elders nodig

De voormalige speler van onder meer AZ Alkmaar en Feyenoord heeft het wel degelijk in zich om voor de defensie te voetballen, maar dan verliest hij de helft van zijn kwaliteiten. Vormer is de man die bij het nummer tien aanleunt en moet kunnen infiltreren. 

Jean-Charles Castelletto: te groen achter de oren

Pas op: Castelletto deed het lang niet slecht aan de Gaverbeek. "Ik heb veel beelden van Simons bestudeerd", was zijn uitleg. Maar het is geen geschenk voor zo'n jongen om ook tegen the Red Devils te moeten optreden.

"Ik hoop tegen United te spelen", gaf de logischerwijs Fransman aan. "Al is de verdedigende mid mijn beste positie niet. Dat is in het hart van de defensie." En dat zag je toch wel een beetje.

De verdedigende mid is niet mijn beste positie

Castelletto wist niet goed wanneer te blijven en wanneer in de aanval te gaan. Bovendien trok hij veel te graag naar de rechterkant, waardoor er centraal een gat viel. En als je tegen Manchester United je verdediging op het verkeerde moment in de steek laat...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties