Reactie De Bruyne: business as usual: "Het enige waar ik mee bezig ben, is voetbal"

De Bruyne: business as usual: "Het enige waar ik mee bezig ben, is voetbal"
Foto: © Photonews

Eén van de duurste spelers ter wereld? Pfff, Kevin De Bruyne heeft er amper een boodschap aan. Op het veld voelt hij zich thuis. En het is daar dat hij zich gisterenavond echt onderscheidde. "Ik kan er toch ook niet aan doen dat de media zoveel over me schreef?", zei de uitblinker.

Johan Walckiers in Brussel

Begin er maar eens aan: het etiket van één van de duurste zomertransfers en alle schijnwerpers, ook uit landen als Italië, Duitsland en Engeland op je gericht. Maar ja, het gaat om Kevin De Bruyne. Soms denken we dat er ijswater door zijn aderen vloeit.

Een assist en een doelpunt, goed voor 1-1 en 2-1, maar als De Bruyne zegt dat het niet zo belangrijk is, geloven we hem zelfs. "Het is leuk, meer niet", haalt hij de schouders op. "Het belangrijkste is dat we winnen. Zolang mijn bijdrage goed is voor winst, is het goed."

"We willen ons zo snel mogelijk kwalificeren en ons op het gemak kunnen voorbereiden op wat nog komen gaat. Dat de schijnwerpers op mij gericht waren? Pfff, ik wil gewoon voetballen. Ik kan er toch ook niet aan doen dat de media zoveel over me geschreven heeft? Ik lees dat zelfs niet allemaal."

Ik ben er niet mee bezig geweest

Dat de twee eerste doelpunten na een stilstaande fase vielen, is volgens De Bruyne wel toeval. "We hebben er op getraind, maar soms komt die bal goed en soms niet. Het is niet omdat we erop trainden dat het beter ging hé."

De rust die De Bruyne uitstraalt op het veld, straalt hij ook uit ernaast. "Ik ben - buiten die laatste week - niet veel bezig geweest met mijn transfer. Mijn manager vertrouw ik daarmee. Of het in mijn hoofd rustig gebleven is? Ik zeg het: ik ben daar niet mee bezig, ik wil gewoon voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties