Britse analist al lyrisch voor De Bruyne één bal raakte: "Hij is de ontbrekende schakel"

Britse analist al lyrisch voor De Bruyne één bal raakte: "Hij is de ontbrekende schakel"
Foto: © SC

Volgend weekend maakt Kevin De Bruyne zijn debuut in de Premier League voor Manchester City. Alle Britse waarnemers kijken er nu al naar uit. Zo ook analist Adrian Clarke, die hem ziet schitteren aan de zijde van Sergio Agüero.

"De supporters zullen smullen", denkt Clarke. "Hij kan als de beste de bal van flank doen veranderen, is rustig in de opbouw en heeft een neus voor doelpunten", zegt hij op de officiële site van de Premier League.

"De Bruyne zal een uitmuntende aanvalling zijn op het middenveld. Puur stilistisch voelt het aan alsof hij de ontbrekende schakel is bij de Citizens. Met een vindingrijke architect (David Silva), een directe loper (Raheem Sterling) en een winger pur sang (Jesus Navas) heeft trainer Pellegrini elke mogelijke optie beschikbaar in de rug van spits Sergio Aguero."

Hij zal de oppositie kopzorgen bezorgen

"Mij lijkt het alsof het trio De Bruyne-Sterling-Silva de eerste keuze zal zijn van Pellegrini. De drie kunnen ook perfect elkaars positie innemen. Het grootste verschil dat De Bruyne zal maken bij City, is dat hij verre ballen kan trappen. Vorig seizoen waren 15% van de passes van De Bruyne lange ballen. Navas, Sterling, Silva of Nasri haalden met moeite 5%."

"De Bruyne houdt ervan om ploegmaats vanop een verre afstand aan te spelen. Dit zal de oppositie kopzorgen bezorgen. Hij is perfect tweevoetig, maar heeft vooral een heerlijke rechtervoet. Zijn nieuwe ploegmaats, en dan vooral Aguero, zullen bijzonder opgewonden zijn om met hem te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties