Okaka trapt na naar ex-club: "Bij Sampdoria kende men niets van voetbal"

Okaka trapt na naar ex-club: "Bij Sampdoria kende men niets van voetbal"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht haalde met Stefano Okaka dé vervanger voor Aleksandar Mitrovic binnen. De Italiaanse spits kwam naar Brussel om zichzelf te bewijzen. "Bij US Sampdoria liepen mensen rond die niets van voetbal kennen."

Het was namelijk een vreemd gegeven. Stefano Okaka koos op het hoogtepunt van zijn carrière voor een avontuur in de Jupiler Pro League, terwijl hij in de Serie A aan de slag was. 

"In januari trok ik van Parma naar US Sampdoria", vertelt de aanvaller in Sport/Voetbalmagazine. "Dat was op voorspraak van Sinisa Mihajlovic, want de sportief directeur moest niet van me weten."

Hij had negatieve commentaren gelezen op Facebook. Op Facebook, hé!

Vooral het waarom is te stom voor woorden. "Die man verdedigde zich door te stellen dat hij negatieve commentaren had gelezen op Facebook... Op Facebook, hé."

Uiteindelijk bleek de transfer van Okaka een schot in de roos. De éénvoudig Italiaanse international verwachtte erkenning, maar die kwam er helemaal niet. 

"In april werd ik samen met een andere speler bij de directie geroepen. Die speler kreeg te horen dat hij een verbeterd contract kreeg, terwijl ik moest inleveren. Toen was het voor mij over."

En dus kwam de aanbieding van RSC Anderlecht op het ideale moment. "Ik heb een nieuwe kans gekregen bij een grote club. En ik ben pas tevreden als Anderlecht opnieuw kampioen van België is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties