Hasi rekent op de vlam van Dendoncker: "Hij kan trappen als Ronaldo"

Hasi rekent op de vlam van Dendoncker: "Hij kan trappen als Ronaldo"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker zat welgeteld twee wedstrijden op de bank en het lijkt er niet op dat hij daar snel terug op zal verzeild geraken. Op Westerlo bewees hij dat zijn beste positie op het middenveld ligt. En Besnik Hasi rekent nog voor meer zaken op de 20-jarige met de raket in de voeten.

Johan Walckiers in Neerpede

164 minuten op de bank waren genoeg... Door omstandigheden en door de blakende vorm van Dendoncker had Hasi geen andere keuze meer om hem terug in de ploeg te zetten. Vrijdag bevestigde hij ook dat Dendoncker zondag gewoon start. 

Hij kan het ook in de beweging

Na een training met Anderlecht en na een match van de nationale beloftenploeg doken er twee filmpjes op waarin Dendoncker de hoofdrol speelde. Twee keer vlamde hij met een ongelooflijke curve de bal in doel. "Spijtig dat die bij de Belgische U21 niet toegekend werd, want dat had gemoeten", knikt Hasi.

"We zien hem wel meer zulke zaken doen op training. Hij trapt ze soms zoals Ronaldo. We wisten al dat hij een echte vlam in de benen heeft. Voorlopig komt het er meestal uit op stilliggende ballen, maar hij kan het ook in beweging, zoals op Waasland-Beveren vorig seizoen."

Ik hoorde onze keepers zelfs al klagen

"Hij moet enkel nog wat meer durven. Met die stijl van trappen, gaat hij er soms één in de tribune stampen, maar dat is niet erg. Ik zeg hem ook dat hij meer moet durven schieten", aldus Hasi. "Op training doet hij dat genoeg. Ik hoorde onze keepers zelfs al klagen. (lacht)"

Voorlopig is Dendoncker echter de man voor het verdere werk. "18-20 meter, dat is meer voor Tielemans, Praet en Defour. Dat zijn diegene die daar het meest op trainen. Dendoncker moet van iets verder trappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties