Overzicht Spanje: Athletic Bilbao veegt de nul weg

Timothy Collard

FC Barcelona en Real Madrid kwamen gisteren reeds in actie in de Primera Division, maar ook op zondag staat er heel wat Spaans voetbal op het menu. Villarreal laat de toppers voorlopig niet los.

Athletic - Getafe 3-1

Athletic Bilbao hadden in de eerste twee wedstrijden nog geen punten gesprokkeld. Vooral voor de Basken was dat toch wel verrassend, zeker na de stunt in de Supercup tegen Barcelona.

Tegen Getafe voetbalde Athletic echter de twijfels van zich af. Aduriz nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. De andere treffer kwam op naam van de debuterende Raul Garcia (ex-Atlético).

Granada-Villarreal 1-3

Op bezoek bij Granada was het wachten tot na de pauze vooraleer de motor van de Gele Onderzeeër écht aansloeg. Trigueros en Bakambu zorgden er binnen de zes minuten voor dat er een 0-2-voorsprong op het scorebord stond.

Fran Rico tekende voor de aansluitingstreffer, maar het was Samu die in blessuretijd voor de beslissing zorgde door er 1-3 van te maken. En zo telt Villarreal net als Real Madrid 7 op 9.