Liverpool te afhankelijk van Benteke? "Stoppen met bal naar hem te pompen"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Liverpool te afhankelijk van Benteke? "Stoppen met bal naar hem te pompen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool verloor gisteren de topper op het veld van Manchester United. Aan Christian Benteke zal het alvast niet gelegen hebben, maar coach Rodgers was niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg al te veel rekende op de Rode Duivel.

Christian Benteke is nog maar enkele weken een speler van Liverpool, maar is nu al bijzonder belangrijk voor zijn team. Te belangrijk misschien? Zijn ploegmakkers hebben immers de neiging om de bal zomaar in zijn richting te pompen en op het beste te hopen.

"Het is soms te gemakkelijk voor ons om direct richting Christian Benteke te spelen, die trouwens een uitstekende match speelde als je bekijkt welke aanvoer hij kreeg", zo wordt hij geciteerd door Goal.com.

Rodgers wil meer voetbal zien

De Liverpool-coach verwacht dus meer van zijn elftal. Hij wil meer voetbal zien en beseft dat Liverpool tegen United te weinig kwaliteit bracht. 

Rodgers benadrukt dat zijn team de bal langer in de ploeg moet houden en van achteruit opbouwen. "Anders werk je de bal gewoon maar weg en gaat die richting hem (Benteke, nvdr). We moeten meer domineren en beter zijn met de bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties