Gent heeft een probleem in de defensie
Redactie
| 1 reacties

AA Gent zal moeten opletten in de Champions League

Gent heeft een probleem in de defensie
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck maakte zich vooraf druk: na de blessure van onder anderen Gershon viel ook Johansson uit. Zo is de spoeling centraal achterin dun geworden. Rafinha kwam bijpikkelen en deed het niet slecht. Maar Essevee is Lyon niet.

Door Aernout Van Lindt

Nielsen en Rafinha konden in de eerste helft Leye wel de baas. Temeer er vanaf de flanken van Zulte Waregem met Storm en Buyl erg weinig gevaar kwam – zij zaten in de achterzak bij respectievelijk Asare en Foket.

Die backs gaven ook de nodige aanvallende impulsen, waardoor Baudry en vooral Verboom het soms moeilijk hadden. Tot daar het zeer goede nieuws wat betreft de Buffalo’s. Want er liggen gevaren op de loer.

Hoe twee spitsen opvangen?

Eens De Ridder en Thiam in de ploeg waren gekomen – mensen die al eens graag naar binnen snijden – kregen Rafinha en Nielsen het lastiger. Op het tegendoelpunt van Leye was er niemand in de buurt, Nielsen moest al eens aan de noodrem hangen en had evengoed rood kunnen krijgen.

En wat tegen twee spitsen? Dat zou tegen Lyon wel eens een nóg groter probleem kunnen gaan opleveren. Met Beauvue én Lacazette heeft Lyon grotere namen ter beschikking. En dan spreken we nog niet over de infiltrerende Valbuena ...

Bovendien wordt het de komende weken sowieso wat behelpen én veel wedstrijden spelen. Er mag dus niet veel meer gebeuren qua pijntjes of blessures …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties