Hein vol vertrouwen: "We gaan ons zeker niet aanpassen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Hein vol vertrouwen: "We gaan ons zeker niet aanpassen"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck leek vol vertrouwen op de laatste persconferentie voor de allereerste Champions League-match van AA Gent. De Gentse coach wil ook tegen Lyon het spel in handen nemen.

Sander De Graeve in Gent

"Thuis moeten wij altijd punten pakken", aldus Vanhaezebrouck. "Of het nu Lyon, Zenit of Valencia is. Dit is ons stadion, we moeten onze grond verdedigen. Als het publiek reageert zoals in de playoffs hebben we echt een twaalfde man die de wedstrijd kan beïnvloeden."

Ik betonneer nooit

Over Lyon wil hij het niet al te veel hebben. "Het is een heel jonge ploeg met veel kwaliteit, maar we moeten het niet te veel over de tegenstander hebben." Hein wil met Gent het spel spelen waarvoor het team blijkbaar ook in het buitenland bekend staat.

"Staan we in Frankrijk bekend als goed voetballende ploeg? Dat doet me plezier. Ook nu gaan we ons niet aanpassen aan de tegenstander. Je zal geen Champions League-match van Gent zien waarop wij enkel op onze eigen helft gaan verdedigen. Ik betonneer nooit"

Kortom, Gent wil zich tonen. "Wanneer je in een competitie begint, dan moet je altijd in je kansen geloven. We willen niet gewoon meedoen, hé. We willen meestrijden. Ook al is het een hoog niveau, mag je nooit beginnen stilletjes hopend op één of twee punten."

Een winnen met 3-0 of 4-1 en we zijn vertrokken

In de competitie loopt het nochtans niet al te vlot. Vooral doelpunten maken lijkt moeilijk. "Ik heb vorig jaar na 1 wedstrijd gezegd dat we nood hadden aan een klik. We speelden een heel slechte match op cercle en heel slechte eerste helft tegen Mechelen."

"De déclic was een goal. Ons niveau is beter dan vorig jaar. Iedere match wordt er lovend over ons gesproken. Eens met 3-0 of 4-1 winnen en dan zijn die spitsen ook vertrokken. Onze ongeslagen reeks is heel lang, alleen zou ik graag eens een reeks overwinningen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties