Gent, Club en Anderlecht in Europa: "Van fighting spirit tot pluimen op de verkeerde hoed"

Gent, Club en Anderlecht in Europa: "Van fighting spirit tot pluimen op de verkeerde hoed"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee op negen. Dat is de voorlopige balans van onze Belgische ploegen in Europa. Van "Gentse winnaarsdrang" tot "Brugse treurnis". Eddy Snelders analyseert de Europese intrede van AA Gent, Club Brugge en Anderlecht.

AA Gent - "Met mannetje minder Lyon proberen op te peuzelen"

"Hein Vanhaezebrouck beloonde de mensen die voor de titel zorgden. Die jongens hebben iets teweeg gebracht in Gent en omstreken. De winnaarsdrang die woensdag uit de ploeg kwam was enorm."

"Gent liet zien dat het met fighting spirit ver kan geraken in Europa. Ondanks een mannetje minder bleef Gent met offensieve wissels aanvallend denken. Kums stond na de tegengoal opnieuw recht met z'n tienen probeerden ze Lyon nog op te peuzelen."

Club Brugge - "Welke remedie geeft Club zuurstof?"

"Diepe treurnis dan weer bij Club dat te weinig competitiviteit toonde. Na een halfuur was er geen match meer. Dat stemt tot nadenken. Zeker na de turbulentie door de nederlaag in Moeskroen. Je kan strijdend ten onder gegaan, maar in Napels werd geen meter gelopen."

Het excuus van de gekwetsten verwatert stilaan

"De wedstrijd tegen Standard strooide veel zand in de ogen. Een 7-1-zege tegen een ploeg op de dool. Brugge stak die pluimen op de eigen hoed, terwijl het eerder de pluimen uit hoek van Standard diende te trekken."

"Bolat en Vazquez blijven knelpunten en het spitsenprobleem is er nog steeds. Welke remedie zal Club zuurstof geven? De donderspeech is al gegeven. En het excuus van de gekwetsten verwatert stilaan."

Anderlecht - "Zeker een kans om door te stoten"

"Anderlecht speelde nog geen soepel voetbal in de competitie, maar schudde dat juk van zich af met een degelijke wedstrijd tegen Monaco. Okaka en Praet waren pluspunten, al bleef het scorend vermogen nog te beperkt."

"Hasi en co hebben zeker een kans op doorstoten. De sterkte van Qarabag blijft natuurlijk een vraagteken. Het is belangrijk om daar niet te verliezen. Anders ga je met veel druk naar een dubbele confrontatie met Tottenham."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties