Poulain straks tegen Oostende in plaats van met: "Hier speel ik tenminste"

Poulain straks tegen Oostende in plaats van met: "Hier speel ik tenminste"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benoit Poulain loopt ook dit jaar gewoon rond in het Guldensporenstadion. Al had hij evengoed bij Oostende kunnen zitten, want Vanderhaeghe trok aan zijn mouw. "Ach, hier speel ik tenminste zeker elke week", klinkt het bij de centrale verdediger.

En die centrale verdediger mag gerust tevreden zijn met hoe de defensie van de Kerels het doet. Zoals we al aangaven: met 5 tegendoelpunten is Kortrijk de beste defensie.

Een verdienste van de hele ploeg noemde Poulain dat, al staat er echt wel een hecht blok. Het helpt ook dat er heel veel dezelfde spelers in de defensie staan. "Een goede organisatie met automatismen."

Santini en Chevalier vervang je niet zomaar

Maar de keerzijde van de medaille is wel dat er ook bijzonder weinig gescoord wordt. "De meeste spelers zijn dezelfde, maar Santini en Chevalier vervang je natuurlijk niet zomaar", weet Poulain.

"En in aanvallend opzich zijn er voorlopig nog geen automatismen richitng de nieuwe aanvallers. Dat zal nog even tijd vergen." Maar dit Kortrijk ziet zich niet kansloos in Oostende: "Er zullen kansen komen voor ons, doordat zij ruimte vrijgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties