Het vertrouwen is er bij de Flames: "Het EK 2017 is het doel"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties

De Belgian Red Flames zetten de weg naar Nederland in

Het vertrouwen is er bij de Flames: "Het EK 2017 is het doel"
Foto: © photonews

Morgen begint het avontuur voor de Belgian Red Flames. Dan gaan ze tegen Bosnië-Herzegovina aan Den Dreef op zoek naar de eerste drie punten in de EK-kwalificatiegroep. En met minder dan drie punten kan bondscoach Serneels niet tevreden zijn. We spraken hem en speelster Elien Van Wynendaele.

Van Wynendaele speelde in de voorbereiding vorige week een puike wedstrijd centraal achterin tegen Polen. "Het ging wel goed. We hebben de bal goed laten rondgaan en hebben vaak de voetballende oplossing gevonden."

"Met het oog op de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina was het een goede graadmeter. We hebben vertrouwen getankt. Ik persoonlijk? Ik denk wel dat ik een degelijke partij heb gespeeld, maar het is aan de coach om de beslissingen te nemen. We hebben een evenwichtige en goede kern."

De speelster van de Gent Ladies had wel wat last: "Aan de lies, dat klopt. Maar ik ben 100% fit, we zijn er allemaal klaar voor. Het zal nodig zijn, Bosnië zal een sterk blok voor de dag leggen."

Ook bondscoach Serneels kijkt vooruit naar de eerste match: "Nerveus zijn we zeker niet, maar we kennen de doelstelling: het EK 2017 in Nederland halen." 

We zijn voorbereid, het EK is het doel -

Tegen Polen probeerde Serneels een aantal zaken uit. Cayman en Zeler speelden een deel van de wedstrijd vooraan en achteraan, Laura Deloose - enkele maanden terug nog linksachter tegen Noorwegen - werd op rechtsback uitgetest, ...

"Maar ik zie dat niet als uitproberen of testen", geeft de bondscoach duiding. "We hebben onze kern en we willen de speelsters op verschillende plaatsen even aan het werk zien. Er kunnen altijd blessures zijn en dan moeten we meteen voorbereid zijn. Dat zijn we nu."

Dinsdag om 20.30 uur de eerste afspraak op weg naar Nederland aan Den Dreef in Leuven. Al meer dan 2500 tickets zijn de deur uit, u komt toch ook? #Flametime

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties