Analyse Van Buyten aan de slag bij Standard: niets dan voordelen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Van Buyten aan de slag bij Standard: niets dan voordelen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Van Buyten gaat als onafhankelijk adviseur aan de slag bij Standard. De voormalige Rode Duivel wordt niet alleen de rechterhand van Yannick Ferrera, maar zal ook worden betrokken bij het dagelijkse bestuur van de club. En dat brengt een pak voordelen met zich mee.

Door Cédric De Volder en Julien Denoël

Eerst en vooral: met de aanstelling van Daniel Van Buyten houdt Bruno Venanzi woord. Standard keert terug naar de roots en wordt geleid door boegbeelden. Bovendien hoopt de voorzitter de top te bestormen met zo'n jongens.

Big Dan: een schat aan ervaring

Sporting Charleroi, Standard, Olympique Marseille, Manchester City, Hamburger SV, Bayern München en 77 caps bij de Rode Duivels. Moeten we er nog een tekening bij maken? 

Van Buyten brengt een schat aan ervaring met zich mee. De voormalige verdediger kon met zijn ogen stelen van de Europese top. Hij weet dus hoe het moet.

De naam opent deuren

Standard kan vanaf heden uitpakken met Van Buyten aan de onderhandelingstafel. Een leuke manier om een speler vanaf minuut één te ontvangen, denken we dan. 

Zijn adressenboekje is niet leeg

De 77-voudig international heeft in de loop der jaren niet alleen een pak spelers ontmoet, maar kent zijn weg ook in het wereldje van de bestuursmensen en makelaars. 

Denk maar aan Luciano D'Onofrio die in het verleden enkele leuke namen naar Standard heeft gehaald én die RSC Anderlecht en Club Brugge al serieus kon helpen met het afronden van toptransfers.

Big Dan is een zakenman!

En dat is zeker niet onbelangrijk. Het moderne voetbal is een miljoenenbusiness geworden. Een groentje wordt simpelweg opgevreten. Van Buyten heeft met zijn eigen kledingmerk al de eerste passen gezet in de zakenwereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties