Ooit vaste waarde bij Rode Duivels? Daarom maakten Lestienne en Denayer de juiste keuze

Ooit vaste waarde bij Rode Duivels? Daarom maakten Lestienne en Denayer de juiste keuze
Foto: © photonews

Maxime Lestienne en Jason Denayer spelen sinds begin dit seizoen allebei voor een nieuwe club. De twee jonge talenten kenden elk een heel ander parcours, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben talent met hopen.

Sinds zijn vertrek bij Club Brugge liep het eigenlijk niet zo geweldig voor Lestienne. Op het einde van zijn periode bij blauw-zwart holde de winger al achter zijn beste vorm aan, en dat werd er in Italië bij Genoa niet beter op.

Aardig op dreef bij PSV

De explosieve flankspeler moest zijn carrière herlanceren, en wel snel. Daarom geen topcompetitie voor Lestienne, maar wel de Eredivisie. Een competitie waar open wordt gevoetbald en waar de specifieke kwaliteiten van onze landgenoot prima tot hun recht kunnen komen.

En voorlopig trekt Lestienne prima zijn streng bij PSV, waar hij basisspeler is. Qua doelpunten oogt het in de Eredivisie nog wat magertjes met amper één stuk op de teller. Maar met vier assists in de competitie maakt hij dat toch ruimschoots goed. En vergeet niet dat Lestienne ook aan twee goals en twee assists zit in het kampioenenbal.

Ooit vaste waarde bij de Rode Duivels? Neen.

De concurrentie op de positie van Lestienne is moordend. De winger van PSV moet er opboksen tegen jongens als Eden Hazard, Dries Mertens en Kevin De Bruyne. Als zelfs jongens als Adnan Januzaj, Divock Origi en Yannick Carrasco het moeilijk hebben om zich in de ploeg te knokken, dan weet je wel hoe laat het is.

Denayer aka ‘Le nouveau Kompany’

Over naar Denayer dan. De beloftevolle verdediger, nog steeds eigendom van Manchester City, maakte een op het eerste zicht vreemde keuze door voor Galatasaray te kiezen, maar… Die keuze is lang niet zo slecht.

Denayer kon ook naar Marseille, maar als je ziet hoe dramatisch die club presteert in Frankrijk… Tja, dan kunnen we de 20-jarige mandekker geen ongelijk geven. Met Galatasaray strijd je ieder jaar voor de prijzen en… Speel je Champions League.

Het was even aanpassen voor onze landgenoot, maar sinds kort heeft hij een plek in de basiself te pakken en die lijkt hij niet gauw terug af te geven. Denayer leert na zijn succesvolle periode bij Celtic nu nóg beter om te gaan met druk.

In Turkije zijn de fans namelijk uiterst fanatiek. Dus als je je daar staande kan houden als jonge gast, dan bewijs je toch dat je over kwaliteiten beschikt om het straks écht te maken.

Ooit vaste waarde bij de Rode Duivels? Ja. 

Denayer beschikt over de pure klasse en de specifieke kwaliteiten om het te maken als centrale verdediger. Bovendien staat er ook een goed hoofd op zijn beresterke lijf. De komende jaren moet hij misschien nog wat geduld hebben, maar op termijn moet deze jongen gewoon titularis zijn bij de nationale ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties