Op weg naar de saaiste Bundesliga-jaargang ooit

Op weg naar de saaiste Bundesliga-jaargang ooit
Foto: © photonews

Bayern München stormt door de competitie en de Champions League. Pep Guardiola heeft alweer een motor in elkaar gestoken die in een pletwals werd geplaatst. Eigenlijk zijn de statistieken van de Duitse topclub buitenaards te noemen op dit moment.

Gisteren werd dichtste achtervolger Borussia Dortmund nog tot figurant gedegradeerd na een demonstratie die een 5-1 opleverde. 24 op 24 in de competitie, 28 goals gescoord, amper vier tegen. En een voorsprong van nu al zeven punten op Dortmund. Aan dit tempo is de Duitse kampioen tegen Nieuwjaar gekend.

Met speerpunten als Robert Lewandowski en Thomas Müller is de weelde van Guardiola vooraan ongekend. Beiden scoren met de ogen dicht. De Pool zit al aan twaalf doelpunten in zeven duels, Müller aan acht in acht duels. Ze worden vooral bevoorraad vanop de linkerflank, waar de Braziliaan Douglas Costa al aan tien assists zit.

Een doelpuntensaldo van +24! Dortmund zit aan +11, nummer drie Schalke aan +2. Wie stopt dit geweld? Enkel blessures lijken Bayern roet in het eten te kunnen gooien op weg naar landstitel nummer 26.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties