De rapporten van de Rode Duivels: beter dan Cyprus, maar ...

De rapporten van de Rode Duivels: beter dan Cyprus, maar ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels mogen de koffers voor Frankrijk pakken na een zege in en tegen Andorra. Het werd een ruime zege, al was het niet al peis en vree. De rapporten van de Rode Duivels.

Simon Mignolet 6

Kansloos bij de strafschop, verder altijd waar hij moest zijn. Kwam een paar keer goed uit, pakte het enige echte schot op doel van Andorra zonder al te veel moeite.

Thomas Meunier 7 (OUT '81)

Rode Duivel in de verdediging met veel drang naar voren. Had weinig werk achteraan, liet zich op geen enkel moment echt verschalken en kwam Lukaku zelfs een paar keer redden op links. Mooie basisplaats, tegen Israël ook een optie.

Toby Alderweireld 7

Had bitter weinig werk op te knappen, maar toonde zich een echte regulator centraal. 90 minuten met volle focus op het veld, alles onder controle. 

Jan Vertonghen 5

Had bitter weinig werk op te knappen, maar liet zich wel ringeloren en stond zo een (lichte) strafschop toe. 

Jordan Lukaku 5

Onopvallende partij van de linksback. Paar keer in de problemen gekomen, maar kon toch ook een paar keer leuk mee naar voren trekken.

Radja Nainggolan 7

Erg bedrijvig, zowat de enige middenvelder die echt uit de tweede lijn durfde schieten. Kreeg daarvoor ook een beloning in de vorm van een (afgeweken) doelpunt.

Axel Witsel 4

We vragen ons echt af op dit kunstgras: waar was Sven Kums? Minste Rode Duivel, gaf bijzonder veel zwakke passes en kon zich nooit echt doorzetten.

Kevin De Bruyne 8

Alweer omnipresent. Totaalvoetballer die zich centraal in zijn sas voelde, al waren er ook voldoende omzwervingen naar de buitenkant. Heerlijke vrije trap om het af te maken.

Eden Hazard 6 (OUT '79)

Wisselvallige wedstrijd: niet de beste eerste helft, een hele goede tweede helft. Miste nogal laconiek wel een strafschop, maar al bij al toch een hoopgevende wedstrijd. 

Dries Mertens 8 (OUT '71)

Misschien wel de beste Belg voor de koffie, maar werd iets over halfweg de tweede helft al gewisseld. Heerlijke assist op Depoitre, in zowat alle acties betrokken.

Laurent Depoitre 7

Kon zijn vorm van bij AA Gent niet altijd tonen, omdat hij niet vaak de bal kreeg. Toonde zich wel een targetman door uit elke halve bal toch nog gevaar te puren. Bekroonde met een doelpunt.

Wisselspelers

Nacer Chadli 6 (IN '71)

Kwam Mertens vervangen en kon in twintig minuten niet zo zijn stempel drukken als Driesje. Speelde nochtans ooit op hetzelfde kunstgras als Mertens (bij AGOVV Apeldoorn).

Zakaria Bakkali (IN '79) & Luis Pedro Cavanda (IN '81)

Vielen te laat in voor een eerlijke beoordeling. Bakkali is zo wel helemaal terug bij de Duivels, Cavanda is nu ook officieel definitief Rode Duivel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties