Analyse Anderlecht en Club Brugge, deze 'sterkhouders' moeten nú opstaan

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Anderlecht en Club Brugge, deze 'sterkhouders' moeten nú opstaan
Foto: © SC

RSC Anderlecht en Club Brugge hebben dit seizoen nog niet getoond dat ze grootmachten zijn in het Belgische voetbal. Het wordt hoog tijd dat de zogenaamde sterkhouders hun verantwoordelijkheden nemen. Wie moet nú opstaan?

Door Cédric De Volder

RSC Anderlecht: waar blijven die doelpunten?

Er werd de voorbije weken meermaals naar het vertrek van Aleksandar Mitrovic gewezen. De aanvaller van Newcastle United voorzeg paars-wit dan wel van een karrenvracht aan doelpunten, maar ook de huidige namen moeten eindelijk opstaan. 

Dennis Praet?

De Gouden Schoen flirtte de voorbije zomer meermaals met een transfer, maar hij bewees de voorbije weken dat hij beter nog eventjes bij Anderlecht blijft. Talent komt altijd bovendrijven, maar een echte topper staat op tijdens moeilijke momenten.

Imoh Ezekiel

De voormalige sterkhouder van Standard moet perfect in staat zijn om het verlies van Mitrovic op te vangen. Imoh Ezekiel is dan wel een ander type, maar ook hij heeft die typische neus voor doelpunten. Waar zit je, Imoh?

Matias Suarez? 

Nee, we wijzen deze keer niet naar anciens zoals Steven Defour, Silvio Proto of Olivier Deschacht. Ook hun niveau kan beter, maar Anderlecht heeft doelpunten nodig. Nog één naam: el Magico!

Club Brugge: 'No Sweat No Glory'

We schreven het na de verliespartij bij KAA Gent al. Club Brugge loopt al een poosje zonder systeem, vertrouwen én honger te voetballen. Een serieus lichtpuntje: Lior Refaelov timmert aan de weg terug.

Victor Vazquez?

De Catalaan mag stilaan gaan beseffen dat hij nog steeds het shirt van Club Brugge draagt en géén transfer versierde in het tussenseizoen. Neem je blauwhemden op sleeptouw, Victor!

Oscar Duarte? 

De Costa Ricaanse international was vorig seizoen nog dé rots in de branding in de blauw-zwarte defensie, maar weet momenteel amper waar te lopen. Ter zijner verdediging: Mathew Ryan zorgde regelmatig op z'n dooie eentje voor de nul op het bord.

Jelle Vossen? 

De spits kreeg de voorbije weken respijt, maar na de interlandbreak moet de aanpassingsperiode voorbij zijn. Ook Michel Preud'homme vraagt maar één ding van Jelle Vossen: doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties