Reactie De Ceulaer, leider en beslissende man: "Soms moeten ze wakker geschud worden"

De Ceulaer, leider en beslissende man: "Soms moeten ze wakker geschud worden"
Foto: © photonews

'Benji De Ceulaer is back!' Na de interlandbreak werd onmiddellijk duidelijk welke speler Westerlo het meest gemist heeft: op, maar ook naast het veld. De aanvaller is de leider van de Kempenzonen in de kleedkamer en op de groene mat.

Johan Walckiers in Luik

De Ceulaer heeft na drie assists nu ook zijn eerste goals van het seizoen te pakken. "Misschien was ik daar in het begin van het seizoen wel te veel mee bezig. Na die blessure kwam ik op het veld met de bedoeling om me gewoon te amuseren en kijk, die goals kwamen vanzelf", aldus De Ceulaer.

Misschien nog belangrijker dan zijn goals is de invloed die hij heeft op zijn jonge(re) ploegmaats. "Ik doe alles wat ik kan. Ik probeer de jongeren de weg te wijzen en ze accepteren dat. Ze hebben dat soms ook nodig. Op training ook, soms moeten ze wakker geschud worden."

Ik heb veel meegemaakt en dat kan ik nu doorgeven

Benji De Ceulaer

"Dan doe ik dat wel. Ze kijken dan even naar de grond en even later zeggen ze dat ik gelijk had", lacht hij. "Als jonge gast had ik dat ook nodig. Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière en dat kan ik nu doorgeven."

Voor De Ceulaer is enkel zijn ploeg belangrijk, niet meer wat mensen over hem denken. "Dat kan me echt niet meer schelen. Als jonge gast werd ik daar door beïnvloed, maar nu niet meer. Wat ik voor jou goed doe, kan ik voor hem misschien verkeerd doen. Je kan niet goed doen voor iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties