Hazard vs Mourinho: als je hem laat verdedigen, kan je hem inderdaad beter op de bank zetten

Hazard vs Mourinho: als je hem laat verdedigen, kan je hem inderdaad beter op de bank zetten
Foto: © photonews

Revolutie in Londen: José Mourinho zette Eden Hazard op de bank omdat hij 'zijn defensieve taken verwaarloost'. En het ziet er niet naar uit dat hij terug in het elftal komt alvorens hij die boodschap begrepen heeft.

Maar wat zit er nu meer achter die verwijzing naar de bank? Een maand of twee geleden vergeleek Mourinho zijn sterspeler nog met Messi en Ronaldo. Een paar maand later zou hij dus niet goed genoeg meer zijn voor Chelsea? Het is dat 'The Special One' zijn grip op zijn groep aan het verliezen is en een stevig signaal wil geven.

Hazard is niet de man die zijn lijn twintig keer op en af gaat dweilen

Mourinho maakte van Hazard zijn belangrijkste speler, maar toont nu dat hij er zelfs niet voor terugdeinst om hem op de bank te zetten. Het te veel aan te tegengoals is niet de schuld van Hazard, die altijd gewend is geweest om aanvallende vrijheid te krijgen. Mourinho liet hem daarin vrij, maar nu de resultaten tegenvallen, wil hij Hazard tegen zijn natuur in laten verdedigen.

Dan kan je inderdaad beter iemand anders opstellen, want Hazard is niet de man die twintig keer de lijn op en af gaat dweilen. Als je geen linksback op niveau hebt, verliest Hazard te veel van zijn kwaliteiten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties